Start & Stop ne kadar sağlıklı?

motora yada marşa bi zararı olup olmadığını bilmiyorum ama kesinlikle yakıt ekonomisi sağladığını kesin olarak biliyorum.
geçen gün Fifth Gear'da Tiff Needell 1.6 dci megane gt line'da deniyordu bu sistemi, araca 1 litre mazot koyuluyor, ve S&S kapalı şekilde mazot bitene kadar londra sokaklarında turluyor, kapalı iken 19,8 km'de mazot bitiyor, araç başlangıc noktasına getiriliyor, tekrar 1 litre mazot koyuluyor ve bu sefer S&S acıkda 22,9 km'de bitiyor, kesinlikle işe yarayan bir sistem, hatta geçen sene autoshow dergisinde 2 tane punto'yu peşpeşe trafige salıp denemişlerdi, S&S acık olan bariz diğerinden 1,5 L daha az yakmıştı.

Öncelikle herkese merhaba. Bu benim forumdaki ilk mesajım olacak o nedenle önce bir selam olsun. Ben aracımı 5 haziranda teslim aldım. Start stop akünün enerji durumuna bağlı olarak devreye girip çıkıyor diye biliyorum. Benim aracım henuz 100 km de ve Start stop çok nadir devreye giriyor genelde şuand mümkün değil uyarısı var. bu konuda görüşlerinizi merak ediyorm. Teşekkürler

Öncelikle herkese merhaba. Bu benim forumdaki ilk mesajım olacak o nedenle önce bir selam olsun. Ben aracımı 5 haziranda teslim aldım. Start stop akünün enerji durumuna bağlı olarak devreye girip çıkıyor diye biliyorum. Benim aracım henuz 100 km de ve Start stop çok nadir devreye giriyor genelde şuand mümkün değil uyarısı var. bu konuda görüşlerinizi merak ediyorm. Teşekkürler

Klima açık olduğunda start stop devre dışı kalabiliyor.başlarda motorun ısınmasına bağlı açılıp kapanabiliyor.bunlar normal

Araca Biner Binmez İlk İşim Start Stopu Devre Dışı Bırakma Bazen Start Stop Şaşırıyo Bi Kaç Başıma Açıkken Şöle Bişe Geldi Halada Geliyo Açıkken Tam Durdum Stop Ederken Kalkmam Gerekiyo Debriyaja Basıyon Çalışmıyo Bu Sefer Normal Çalıştırma Yerinden Çalıştırmam Gerekiyo...

Araca Biner Binmez İlk İşim Start Stopu Devre Dışı Bırakma Bazen Start Stop Şaşırıyo Bi Kaç Başıma Açıkken Şöle Bişe Geldi Halada Geliyo Açıkken Tam Durdum Stop Ederken Kalkmam Gerekiyo Debriyaja Basıyon Çalışmıyo Bu Sefer Normal Çalıştırma Yerinden Çalıştırmam Gerekiyo...

Aynı şey ilk başlarda benimde başıma geliyordu hocam tam ışığa geliyorum arbaa duruyor sonra birden basınca calısmıyordu dügmeye basmak zorunda kalıyordum ama artık nolursa olsun start stop açıkken daha dikkatli kullanıorm araba durmadan isterse yesil yansın stop ediyor ondan sonra çalıştırıyorum napayım. Millet diyecek yksa altındaki arabaya bak süremiyor acemi flan :)

Aynı durum ben'de oluyor Murat Kardeşim hem araç içerisindeki kişilere hem Tarafi'ğe Mahçup oluyoruz sonra..

valla ben arabayı çalıştırdıgım an devre dışı bırakıyorum.

Bugun ve daha once yasadigim bir sorun var, sizinle paylasmak istedim. Maglum karadenizde yaşıyoruz yokus heryer, yokus olan yerde isiklarda durdugum zaman arac star&stop devreye giriyor ve motor duruyor buraya kadar eyvallah. Yokus debriyaja basmadan asagiya dogru biraz saldigimda ekranda star&stop devrede yaziyor ve akibetinde de motor stop ediyor. Tekrar starta basip araci calistirmam gerekiyor. Bugun servisi aradim getir bakalim dediler, ileride star&stop bizim basimiza büyük sorunlar yasatmasin. Yarin gidecegim bakalim sorun neymis insallah onemli bir sorun degildir.

vıtes bosta 10 klm re altına dusunce s&s devreye giriyor,10 klm re ve altinda ayaginiz frende olsun stop eder,benim canimi sikan uzun yol yapiyorum surekli 100/150 klm re yol yapiyorsun,otobanda 150/170 yapiyoruz ,sikinti sehir icine girince ilk isiklarda yada duraklama pozisyonunda stop ediyor,eski kafa dusunuyorum :) beni uzuyor

vıtes bosta 10 klm re altına dusunce s&s devreye giriyor,10 klm re ve altinda ayaginiz frende olsun stop eder,benim canimi sikan uzun yol yapiyorum surekli 100/150 klm re yol yapiyorsun,otobanda 150/170 yapiyoruz ,sikinti sehir icine girince ilk isiklarda yada duraklama pozisyonunda stop ediyor,eski kafa dusunuyorum :) beni uzuyor

10 km degil benım sorunum, yokus asagı star&stop devredeyken, arac vites bosta iken 1 metrede ya var ya yok hareket ettigi zaman ekranda s&s devrede diyor ve arac motoru stop ediyor, tekrar ben aracı calıstırmak zorunda kalıyorum sorunum bu

Geri