iyi günler herkese. 2012 model clio4 1.5dci 90ps s&s kullanıyorum. start stop özelliğini çok kullanıyorum aracımda. hemen tecrübelerimi aktırıyorum. öncelikle çok titiz bi kullanıcıyım,zaten aracımı benden başka kimse kullanmıyor ve sadece uzun yolda kullanıyorum.
1- uzun yola çıktığımız zaman start stop sistemini kapatalım arkadaşlar. (benim tercihim eco modunuda devreden çıkarın,yakıt tüketiiminin arttığını göreceksiniz)
2- şehir içi kullanımda 20-30 km geçmedikten sonra start stop devre girmiyor, ekranda uyarı veriyor zaten.
3- 15-20 sn ve daha fazla uzun beklemedeler start stop kullanımı yakıt tüketimine daha fazla etki ediyor ve %10-15 arası tasarruf sağladığını farkettim.
4- start stop için aracımızda ayrı bir motor tarzı bi mekanizma var.
5- soğuk havalarda start stop sistemini devre dışı bırakınız,motor için daha güvenli olur.(hava soğuk olduğu için devreyede girmiyor.motorun ısınması uzun sürüyor biraz)
6- halk arasında start stopda ve anahtarsız çalıştırma sistemi en çok karıştırılan iki konudur.
7- arkadaşlar start stop özelliği olan çoğu markanın araçlarını kullandım. inanın en etkili en iyisi en tasarruflusu,en sarsıntısız ve sessiz olanı renaultlardaki start stop.
herkese iyi günler. umarım deneyimlerim yardımcı olmuştur.