Start & Stop ne kadar sağlıklı?

10 km degil benım sorunum, yokus asagı star&stop devredeyken, arac vites bosta iken 1 metrede ya var ya yok hareket ettigi zaman ekranda s&s devrede diyor ve arac motoru stop ediyor, tekrar ben aracı calıstırmak zorunda kalıyorum sorunum bu
Bugun servise goturdum, S&S ile ilgili yokus asagi yarım saat araci test ettik ve ben fark etmemistim ama ekrandan s&s kontrol ettirin yazisi cikiyor cok kisa zaman icinde ve s&s devrede diyor, motor stop ediyor dugmeye basip calistiriyor tekrar en az 30 defa denedi 20 sinde stop etti motor. testi yaptigimiz usta ilk defa boyle birsey karsilasiyorum dedi, tik diye ses geliyor ve motor stop ediyor, ateslemiyor motoru dedi tek tek işleyen aksamlarini kontrol edecegiz dedi bakalim ne oldu acaba...

Ben kullanmak istiyorum s & s yi fakat surekli otomotik stop mumkun degil yaziyo soguk havalarda kapatiyodum zaten simdi havalar sicak 20 derecede bile mumkun degil diyo. Rakim yuksek diye olabilirmis pek mantikli gelmedi ama bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi servise gotursem mi

bence goturun derım ne sacma rakim yuksel olabılır motor s&s devreye girmesi gerektıği sacaklıga ulaştıgı zaman calışması lazım uğraşmak istememişler bence,

iyi günler herkese. 2012 model clio4 1.5dci 90ps s&s kullanıyorum. start stop özelliğini çok kullanıyorum aracımda. hemen tecrübelerimi aktırıyorum. öncelikle çok titiz bi kullanıcıyım,zaten aracımı benden başka kimse kullanmıyor ve sadece uzun yolda kullanıyorum.
1- uzun yola çıktığımız zaman start stop sistemini kapatalım arkadaşlar. (benim tercihim eco modunuda devreden çıkarın,yakıt tüketiiminin arttığını göreceksiniz)
2- şehir içi kullanımda 20-30 km geçmedikten sonra start stop devre girmiyor, ekranda uyarı veriyor zaten.
3- 15-20 sn ve daha fazla uzun beklemedeler start stop kullanımı yakıt tüketimine daha fazla etki ediyor ve %10-15 arası tasarruf sağladığını farkettim.
4- start stop için aracımızda ayrı bir motor tarzı bi mekanizma var.
5- soğuk havalarda start stop sistemini devre dışı bırakınız,motor için daha güvenli olur.(hava soğuk olduğu için devreyede girmiyor.motorun ısınması uzun sürüyor biraz)
6- halk arasında start stopda ve anahtarsız çalıştırma sistemi en çok karıştırılan iki konudur. :D
7- arkadaşlar start stop özelliği olan çoğu markanın araçlarını kullandım. inanın en etkili en iyisi en tasarruflusu,en sarsıntısız ve sessiz olanı renaultlardaki start stop.
herkese iyi günler. umarım deneyimlerim yardımcı olmuştur.

Geri