Start Stop İptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ErdlK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ErdlK

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Bu sistemi kullanmayı tercih etmediğim ve her aracı çalıştırdığımızda tekrar iptal etmek zorunda kaldığım için start stop özelliğini iptal ettim. İlgilenenler için adımlar aşağıda , yaparken dikkatli olunmasını ve risklerini hatırlatmak isterim.

PdsxUO.webp

ENpyYf.webp

Stop-start iptalinin sistemin çalışmasına herhangi bir zararı yoktur değil mi?

Hayır sisteme bir sıkıntısı yok.Ancak Erdal Bey'in paylaştığı resimdeki gibi ekranda start stop devre dışı işareti rolantide iken sürekli ikaz şeklinde yanıyor.Onun üzerinde çalışıyorum.Bununla alakalı bir video yapacağım.

Bence de yok , sonuçta bu yakıt tasarrufu ve çevreyle ilgili , hareket etmezken motoru stop ettiren bir özellik.

Hayır sisteme bir sıkıntısı yok.Ancak Erdal Bey'in paylaştığı resimdeki gibi ekranda start stop devre dışı işareti rolantide iken sürekli ikaz şeklinde yanıyor.Onun üzerinde çalışıyorum.Bununla alakalı bir video yapacağım.

Evet , insanın gözüne batıyor :) gelişmeleri merakla bekliyor olacağım .

Ben de bunu araştırayım. Vag grubunda da benzer bir durum vardı. Start Stop çalışma aralığını 16V üzerine ayarlayınca hiç ekranda uyarı çıkmadan start Stop'un devreye girmesini engellemiştik.

Ben de bu arada Start Stop'u iptal edeceğim. Bence götürdükleri daha fazla.

sadece gözümüze batıyor.

Start - Stop özelliği, turbo dizel araçlar için gerçekten çok zararlı bence de. Çevreyi koruyalım derken motordan olacağız. Ben de her seferinde tuşa basarak devre dışı bırakıyorum. Bu nedenle güzel bir çalışma olur ve relantideki ikazı nasıl kaldırabiliriz merakla bekliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Start - Stop özelliğinin Nissan'da manuel olarak iptaline ilişkin ayrıca bir video buldum. Aynı işlemi Renault Kadjar'da da yapmışlar ve şikayet olmamış yazıyor. Bizim araçlara uyar mı bilmem, denemedim, fikirlerinizi bekliyorum. İlgili link adresleri aşağıdadır:

https://www.youtube.com/watch?v=EGJT8BVUnVg

https://www.foroclub.es/kadjar/viewtopic.php?f=11&t=670&hilit=start&start=100

Son düzenleme:
Geri