Springim pert oldu..(Sigorta hakkında yardımlarınızı bekliyorum...!!!)

ardadrmz

Arda Durmaz, T.C Vatandaşı,
Kayıtlı Üye
06-Ankara
Merhaba arkadaşlar.Dün öğlen vakitlerinde çok kötü bir şey oldu.babam arabayla kaza yaptı ve araç bu hale geldi.Yaklaşık 70 80 km hızla tek şerit hafif virajlı yolda karşıdan gelen minibüse çarptı.Minibüs yan yatmış bizim araçta bu halde Allaha şükür karşı aracın sürücüsündede bir şey yok babamdada sadece 3-5 dikiş var oda cam kırıkları yüzünden.
gelelim springe içim nasıl acıyor bir bilseniz daha geçen hafta muayeneden geçirdiğimde havalara uçuyordum.bu halini görmek inanın çok zor.arabasına aşık olmayan birine bu yazdıklarım çok sacma gelebılır .bunları yazarken yutkunamıyorum cümleler boğazımda takılıyor.

Cana geleceğine mala gelsin.çalışır yine alırız.Allah beterinden korusun.düşmanıma göstermesin..

bir de kendini bilmez sanayiciler 750 lira vereyim bırak git
:sinirlidemeleri o kadar zoruma gitti ki..off çok kötü bir durum..

gelelim sigorta olayına babam bu olayda tamamen kusurlu olduğu için karşı tarafın sigortası bizim en ufak masrafı karşılamıyor.Bu doğrumudur ne olursa olsun karşılamak zorunda değilmi sigorta.boşunamı sigorta pirimleri yatırıyoruz bunu öğrenmek istiyorum sizlerden.

tahmini masraf ise 3500-4000 tl arasında .parça masrafı 1200 tl kalanı işçilik bu kadarı çok fazla bana.bu şekilde satıcam heralde..şimdiden teşekkürler..

buda gözümden sakındığım springimin son hali
:(

zqsu.jpg

8sln.jpg

her9.jpg

dlwd.jpg

ecpa.jpg

fxv7.jpg

47j4.jpg

1x8i.jpg

8aac.jpg

​Büyük geçmiş olsun kardeşim üzüntüm gerçekten büyük tek tesellimiz cana gelmemesi.......:(

Çok geçmiş olsun giden mal geri gelir mühim olan cana gelmesin tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin :(

Zorunlu trafik sigortası 3. kişilerin hasarları kusur oranları doğrultusunda belirli bir limite kadar karşılaması içindir. Yani, sigorta sadece karşı tarafın can ve mal kaybı için kusur oranına göre ödeme yapar. Karşı tarafın sigortasının mükellefliği sizin aracınız ve babanızın hastane masraflarıdır. Ancak dediğim gibi kusur oranına göre. Karşı taraf tamamen haklı ise sigorta ne hastaneye nede araca 1 kuruş ödemez. Malesef durum bu.

Sizin sigortanızda siz %100 suçlu olduğunuzdan karşı tarafın hasarının tamamını öder. Tabi üst limit neyse en fazla o kadar ödeme çıkar. Üst limit sigorta poliçesinde yazar. O meblayı aşan durumda farkı sizden tahsil ederler.

Geçmiş olsun Ardacım, valla çok üzüldüm şimdi.. Babana ve karşı tarafa birsey olmaması sevindirici.

Şimdi sigorta mevzusuna gelirsek. malesef zorunlu trafik sigortası hatalı sürücüler yüzünden apılan kazalarda suçsuz olan tarafın hakkını aramak ve aradaki anlaşmazlığı gidermek adına var.o yüzden hatalı baban olduğu için üzülerek söylüyorum ki sigorta size hiçbir şey ödemek zorunda değildir..

Kısaca Kasko kendi aracını, trafik sigortası karşı aracı korur.

Eğer senin düşüncen gibi olsaydı kaskoya gerek kalmazdı.

Tekrar geçmiş olsun kardeşim..

Zorunlu trafik sigortası 3. kişilerin hasarları kusur oranları doğrultusunda belirli bir limite kadar karşılaması içindir. Yani, sigorta sadece karşı tarafın can ve mal kaybı için kusur oranına göre ödeme yapar. Karşı tarafın sigortasının mükellefliği sizin aracınız ve babanızın hastane masraflarıdır. Ancak dediğim gibi kusur oranına göre. Karşı taraf tamamen haklı ise sigorta ne hastaneye nede araca 1 kuruş ödemez. Malesef durum bu.

Sizin sigortanızda siz %100 suçlu olduğunuzdan karşı tarafın hasarının tamamını öder. Tabi üst limit neyse en fazla o kadar ödeme çıkar. Üst limit sigorta poliçesinde yazar. O meblayı aşan durumda farkı sizden tahsil ederler.

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. bende şuan bu durumu araştırıyordum.babam %100 kusurlu olduğu için sigorta şirketi herhangi bir ödeme yapmayacak.ben durumu yanlıs biliyormuşum ne olursa olsun ödeme yaparlar en azından bellı bır kısmını diye tahmın edıyordum ama kusur oranını hesaba katmadım.

Geçmiş olsun Ardacım, valla çok üzüldüm şimdi.. Babana ve karşı tarafa birsey olmaması sevindirici.

Şimdi sigorta mevzusuna gelirsek. malesef zorunlu trafik sigortası hatalı sürücüler yüzünden apılan kazalarda suçsuz olan tarafın hakkını aramak ve aradaki anlaşmazlığı gidermek adına var.o yüzden hatalı baban olduğu için üzülerek söylüyorum ki sigorta size hiçbir şey ödemek zorunda değildir..

Kısaca Kasko kendi aracını, trafik sigortası karşı aracı korur.

Eğer senin düşüncen gibi olsaydı kaskoya gerek kalmazdı.

Tekrar geçmiş olsun kardeşim..

çok sağol abicim.evet bende bugün öğrendim bu olayı.ne diyelim cana geleceğine mala gelsin..tekrar teşekkür ederim.

Geri