Sileceklerin gicirt ses çikarmasi - sesi önleme !

dün birden gacur gucur ses çıkarmaya başladı arka silecek, 1 yıl 2000 km de eskir mi silecek diye düşünüp durdum :soru resmen sinir ediyor insanı, yukarı geldiğinde çıkıyor ses gerçi devamlı değil ama yetiyor :(

Sileceklerle alakası yoktur onun bended bir aynı sorun vardı silecek vidalarinin arasını iyice yaglayin gecer

makine yağı mı gerekiyor, araca zarar verir mi sonra kaportaya damlarsa diye sorma ihtiyacı hissediyorum cahillikten?

Zamanla silecek kolları bozuluyor. Onları değiştirmeniz sorunu çözecektir...
Kollar bozulduğunda silgeç , ya fazla basıyor yada tam bastırmıyor vsvs

kollar derken sileceğin silen bölümü di mi, kol diyince direksiyondaki çalıştırma kolu geldi bir an aklıma da allah korusun o bozulmasın:)

10 liraya silecek alınmaz bilginiz olsun... ayrıyetten beklemiş silecek de olabilir silecek koluda eğilmiş olabilir arkadaşlarımız hepsini söylemiş zaten sağolsunlar.

benim bücür pasaklıma sıfırken beklemiş takılmış olabilir mi o zaman, hani konteynırın dibinde kalan belki :)

Dostlar gerekeni söylemiş,birazda şans işi ama eğip bükerek ses azaltacağım derken orjinal silecek koluna zararki onu değiştirmeye kalkınca dünya paraıslıkmuzlar ucuz ve gösterişli ama 3 aydan fazla sağlıklı çalışanına rastlamadım,özetle kıyılacak paraya alınacak orjinal özellikle valeo mekanikte bir sorun yoksa 1.5-2 senede aynı işlem kafa kuş:aytuğMuzlarda birde bağlantı tam sağlıklı yapılamıyor abi noolacak idare eder pozisyonlarda ama sağlam bir yağmurda havaalanına yetişirken Seat'la 130'la olmadık bir virajda kamyon sollarken şöför tarafında uçan muzumu :aytuğ bir ömür boyu unutamayacağımdır:cool:öyle hayatım 3 sn'de gözümün önünde bir film karesi gibi geçmiştiıslık

Dostlar gerekeni söylemiş,birazda şans işi ama eğip bükerek ses azaltacağım derken orjinal silecek koluna zararki onu değiştirmeye kalkınca dünya paraıslıkmuzlar ucuz ve gösterişli ama 3 aydan fazla sağlıklı çalışanına rastlamadım,özetle kıyılacak paraya alınacak orjinal özellikle valeo mekanikte bir sorun yoksa 1.5-2 senede aynı işlem kafa kuş:aytuğMuzlarda birde bağlantı tam sağlıklı yapılamıyor abi noolacak idare eder pozisyonlarda ama sağlam bir yağmurda havaalanına yetişirken Seat'la 130'la olmadık bir virajda kamyon sollarken şöför tarafında uçan muzumu :aytuğ bir ömür boyu unutamayacağımdır:cool:öyle hayatım 3 sn'de gözümün önünde bir film karesi gibi geçmiştiıslık

şöyle güzel bosh marka aerotwin muzlar iş görmez mi abim?

uçan muz süper :D peki pasaklının bücür yaşta gıcırdayan sileceğine yorumun ne olur tilki amcası, dün yolda aklımdan geçen çok pasaklı kalıyor ya ondan mı dedim bir an ama camlar en temiz yeri fakat sileceğe ellemiyorum ama ışıklarda sık sık su fışkırtıp silecekleri çalıştırıyorum acaba fazla kullanmaktan eridi mi diyeceğim hımm

Yağmur kaydırıcı kullanıyorum .Aracı sadece çalıştırken sileceği acıp kapatıyorum .
uzun yolda yağmur kaydırıcının çok fayfası oluyor .

2 yıl önce orjinal valeo taktık yanlış hatırlamıyorsam 35tl verdim fakat 6 ay sonra gıcırdamaya başlamıştı, geçen sene büyük bir marketten çifti 8tl ye carub marka aldım ve şokkk oldum resmen yağ gibi kayıyor ve tam 1 sene oldu bir sıkıntı olmadı şükür.

dün birden gacur gucur ses çıkarmaya başladı arka silecek, 1 yıl 2000 km de eskir mi silecek diye düşünüp durdum :soru resmen sinir ediyor insanı, yukarı geldiğinde çıkıyor ses gerçi devamlı değil ama yetiyor :(
kollar derken sileceğin silen bölümü di mi, kol diyince direksiyondaki çalıştırma kolu geldi bir an aklıma da allah korusun o bozulmasın:)
Bahsettiğim kol dışarda o silgeçleri tutan parçalar :) İçeride ki değil .
Zamanla o sileceklerin yapısı sertleşiyor yada işlevini getiremeyecek şekilde bozuluyor .
Değiştirince düzelir sanırım.

Bende de aynı sorun var.Aracı yeni aldığım için eskidir diye düşünmüştüm.Muz tipi tabir edilenden.Uzun lastik ses yapıyor sanki.Bu paylaşımları dikkate alacağım değiştirirken.

şöyle güzel bosh marka aerotwin muzlar iş görmez mi abim?

Sözümüz kaliteli muz'lardan dışarı elbette
:aytuğ yazdığınız markaylada tanışma şerefi bulamadığımdan yorum yapamıyorum ama sen iyi diyorsan iyidir muhterem dostum:eyv

uçan muz süper :D peki pasaklının bücür yaşta gıcırdayan sileceğine yorumun ne olur tilki amcası, dün yolda aklımdan geçen çok pasaklı kalıyor ya ondan mı dedim bir an ama camlar en temiz yeri fakat sileceğe ellemiyorum ama ışıklarda sık sık su fışkırtıp silecekleri çalıştırıyorum acaba fazla kullanmaktan eridi mi diyeceğim hımm

Değerli mod'um gıcırtı tam nereden geliyor bilmediğimden bir fikir yürütemiyorum ama lütfen ve lütfen lastiği kontrol ediver eğer o inceldiyse hemen değiştirin derim nacizane
roadfox

Yağmur kaydırıcı kullanıyorum .Aracı sadece çalıştırken sileceği acıp kapatıyorum .
uzun yolda yağmur kaydırıcının çok fayfası oluyor .

Benim vizörde bile işe yarıyor araçta ise güzel fikir
:eyv

2 yıl önce orjinal valeo taktık yanlış hatırlamıyorsam 35tl verdim fakat 6 ay sonra gıcırdamaya başlamıştı, geçen sene büyük bir marketten çifti 8tl ye carub marka aldım ve şokkk oldum resmen yağ gibi kayıyor ve tam 1 sene oldu bir sıkıntı olmadı şükür.

Yazımın başında birazda şans:)diyerek başlamış olmalıyım:)ama yinede ben kaliteden yanayım özellikle bu konuda
:eyv

Geçen hafta Gebze - Şekerpınarda serviste işim vardı sohbet esnasında yetkiliye sileceklerin ses yapması sorusunuda sordum;
- silecekten olabilir ilk etpta dedi, silecek değiştiyse ve halen devam ediyorsa camdan kaynaklanırdedi.
- camda çizilme olduysa ses yapar dedi.
- cam suyuna sabunlu su da koy dedi.

ama daha arabamı kullanma şansım olmadığı için sabunlu suyun etkili olup olmadığını deneyemedim :)

Geri