Arkadaşlar merhaba, ben de 20 gün önce ikinci el megane hb edc icon aldım. Müzik öğretmeniyim ve ses kalitesinden anlarım. Bizim aracın ses kalitesi C sınıfı araçlar içinde (özellikle de en üst donanımlı olan paketleri arasında) en kötü performansa sahip bence, bizim araçlardan daha iyi olan B sınıfı araçlar bile gördüm. Ben ses sitemini şu ayarlarda kullanıyorum: Bas +5 , Tiz -3 , Orta 0 bu ayarda sesi sonuna kadar açmazsanız bir nebze daha kaliteli ses geliyor. Ön taraftaki tweeter hoparlörlerin sesi biraz fazla geldiğinden tiz sesleri kısıp bas sesleri de biraz güçlendirdiğinizde çıkan ses biraz daha doyurucu oluyor, aslında orta (mid) sesleri de 1-2 tık düşürebilirsiniz.
Normalde diğer araçlarımda bas ayarını sonuna kadar açtığımda özellikle hareketli pop şarkılarda bas sesler çok fazla gelir ve rahatsız ederdi, bizim araçta bası neredeyse sonuna kadar açıyorum anca normal bas seviyelerini duyabiliyorum.
Bu arada benim de sizlere bir sorum var, genelde usb den müzik dinliyorum, strat-stop devredeyken stop ettikten sonra tekrar çalışırken müziğin sesinde bir patlama oluyor, başına gelen var mı? r-link yazılımdan olabilir diye düşünüyorum, benimki eski yazılım daha güncellenmemiş. r-link store daki bütün güncellemeleri yaptım ama bir şey değişmedi.