Ses sistemi için yardım istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selim_tr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben internetten buldum bi tane, fransadan gelmş elemana. 80 watt 25 watt rms kompanent...amfi ye gerek yok...prof ses sisteminden sıkıldım artık, sökeceğim yarın, amatöre geçiyorum...

selim_tr : goldmasterın kompanentleri de olur bak, amfisiz çalıştıracaksan.
misal: önleri 16 cm lik kompanent
arkalara da basit sesleri veren 13 cm lik dual kone falan almalısın. ben öyle yapacam şahsen...
herkesin müzik zevkli farklı.
senin arabanın eski sahibi tek hoparlör yapmış, tüm sesleri alıyor ama aküstik sıfır...

Ön kapı da hoparlör var ama patladı artık ses vermiyor onların yerine 16 Cm çapında JBL marka almayı düşünüyorum tavsiye ediyorlar

Bir de ben 50 Watt hoparlör bakayım ozaman

6-x9 hoparlörden oluyor o...ama aküstik ses alamazsın. berraklığı ise tweeterlardan gelir.

sony-xs-gt6938f_2-z.jpg

Üzerlerinde tweeterlar var zaten. Ses de gayet berrak

jbl cs5c 13cm lik veya jbl cs6c 16 cm lik almalısın. diğerlerini hem bağlaması zor, hem de işini görmez. bunların crossoverları minik, yer kaplamaz.

ben eski japon serisi pioneer ts-g1330 bulmuştum internetten 50 wattluk... verdiği sese inanamazsın. hem de dual cone hoparlör
ts-g1630 u nette var 80 watt max. o da arkalara belki işini görebilir

Arkadaşlar arka Hoparlörler 3 yollu ve bu hoparlör farklı şekilde mi bağlanıyor?

normal bağlanıyor. + ve - sine dikkat et bağlarken

Ben üçüncü bir kablo daha takılacak sanıyorum

benim bildiğim 3 değil 300 yollu olsa hepsi birbirne zaten paralel bağlanıyor, yani + ve -

JBL cs6c fiyatına baktım sıfırı 150 lira aslında gayet uygun görünüyor

dün bi ses sistemi yapan işyerine gittim jbl cs6c istedim bana bu hoparlörlerin bas ağırlıklı olduğunu söyledi ve bana yine jbl marka mid hoparlör almam gerektiğini söyledi midlerin modelini almayı unuttum ama iyi ve berrak ses istiyorsan mid al dedi. ne dersiniz

Geri