Scenic ile Girdiğimiz Bakim ve Tamirler Detayli Anlatım ve Araçlarımız - İzmir :)

Durduk yere, yani arıza yokken kurcalatmaya gerek yok bence de. Benim yağ değişiminden sonra, sanki sabah ilk çalıştırmada motor ısınıp mekanik yağlanana kadar ilk devirlerde vuruntulu vites geçirmeye başladı ya da ben huylandım. Bir sorun olarak takipteyim, umarım kış aylarına girdik diye normal bir durumdur.

Bana da servis benzinlilerde yok dedi, ama hazır kışa girmişken faydası olabilir, taktırabilirim.

Keçe takarsanız ve herhangi bir faydasını görürseniz yazarmısınız burdan, yağ olayı içinde dün motor takozu değişirken babam tekrar konuşmuş, yağ alıştı artık yeni yağ kalın olcağı dan incelene kadar rahatsız eder sesli çalışır gerek yok demişler

Keçe takarsanız ve herhangi bir faydasını görürseniz yazarmısınız burdan, yağ olayı içinde dün motor takozu değişirken babam tekrar konuşmuş, yağ alıştı artık yeni yağ kalın olcağı dan incelene kadar rahatsız eder sesli çalışır gerek yok demişler

Keçe ile ilgili yorumlarımı yazarım tabii, ayrı bir post olarak yazarım hatta, herkes yararlansın. Yağ konusnda da ustalar haklı olabilir.

kaputta bende de yok ne işe yarıyor . motor sesinimi azaltıyor içeri giren

kaputta bende de yok ne işe yarıyor . motor sesinimi azaltıyor içeri giren

Sesi azaltacağını varsayıyorum ama ne kadar etki eder bilmiyorum, sonuçta bu modelde motorun yarısı aracın içinde zaten :) Dizellerin daha sesli çalıştığını ve onlarda olduğunu düşünürsek bir katkısı olacaktır. Motoru sıcak tutmada da iş görebilir.

Aslında sizde benim gibi bir liste yapabilirsin baya uğraştınız arabanızla çünkü, hem arkadaşlarımız faydalanmış olur fiyatlar açısından,

Aslında sizde benim gibi bir liste yapabilirsin baya uğraştınız arabanızla çünkü, hem arkadaşlarımız faydalanmış olur fiyatlar açısından,

Faturalar o kadar çok ki :) üşendim yazmaya, ama bir ara yapacağım. Eminim faydası olur. Öneri için teşekkür ederim.

Bugün özel servisime götürdüm aracı, “vites geçişlerinde sabah olan sertleşme neden” diye, “kış geldi normaldir” dedi. Zaten araç biraz ısınınca normalleşiyor, sorun olmuyor. Yine de tedbir olsun diye ustaya baktırdım ;)

Hazır bakarken birkaç da tespit yaptık. Ön tekerlek fren kasnaklarında biraz gevşeme olmuş, vida yerlerinin tornaya girmesi vb. gerekiyor. Bir de ön akslar değişecek. Acelesi yok ama izlemek gerek dedi. 3000 km sonra periyodik bakımım var. O zaman bunlara da baktıracağım. Zaten sonra da araç TÜV‘e girecek.

Faturalar o kadar çok ki :) üşendim yazmaya, ama bir ara yapacağım. Eminim faydası olur. Öneri için teşekkür ederim.

Bugün özel servisime götürdüm aracı, “vites geçişlerinde sabah olan sertleşme neden” diye, “kış geldi normaldir” dedi. Zaten araç biraz ısınınca normalleşiyor, sorun olmuyor. Yine de tedbir olsun diye ustaya baktırdım ;)

Hazır bakarken birkaç da tespit yaptık. Ön tekerlek fren kasnaklarında biraz gevşeme olmuş, vida yerlerinin tornaya girmesi vb. gerekiyor. Bir de ön akslar değişecek. Acelesi yok ama izlemek gerek dedi. 3000 km sonra periyodik bakımım var. O zaman bunlara da baktıracağım. Zaten sonra da araç TÜV‘e girecek.
siz nerde baktırıyorsunuz arabaya ? izmirdesiniz sizde?
vites değiştirme bizimde sert biraz eski araba olur o kadar :)
bizim kırmızının aksler bulamadık megane 2 ile milimle uymadı ucu, servise gittim yedek varmı diye adam pahalı o niye değiştiriyosun git dışarda torna yaptır bi ustada yerine takıversin dedi, tornaya gitti sonuçta :)

Yetkili servis Narlıdere Ren-Ser, özel servis 6. sanayi Ünsal Reno. İkisinden de memnunum.

Yazın yoktu da, kışın soğuklarda sabah ilk 1-2 km’de oluyor sanki, alıştım şimdi ama :)

Eğer bulamazsam ya da çifti çok pahalı gelirse, ben de öyle yapabilirim, ama şurada buldum: Oto Erdem sağ-sol ikisi de var, tabii biraz tuzlu. Ocak başı TÜV’e girmeden yenilemeyi düşünüyorum.

bende haftaya triger setini degiştirecem. yetkili servis 450 tl dedi. renalt mais benzinliyse 1000 tl dedi. ustam 150 işçilk trigeride şaşmazdan 267 tl di indirimdeymiş 130 aldım.toplamda 300tl buldu.arkadaşlar..triger kayısı renault mais orjinal adreside isteyen olursa özelden veririm.

Geri