Scenic ile Girdiğimiz Bakim ve Tamirler Detayli Anlatım ve Araçlarımız - İzmir :)

gkmehmetgk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Scenic ile Girdiğimiz Bakim ve Tamirler Detayli Anlatım ve Araçlarımız - İzmir :)

İZMİR' den Yazıyorum,

SCENIC I - SCENIC II (DÜZ) - SCENIC II (OTOMATİK) olmak üzere 3 yıldır scenic kullanıyoruz, daha öncesi iki tane 12, broadway, iki tane 19, clio, megane olmak üzere toplamda onuncu renault arabamız baya haşır neşiriz renault ve bakımlarına, ufak bir iki paylaşım yapayım bakımlarla ilgili;

Ön Takım ve Motor Bakımlar
1.Baskı balata, debriyaj merkezi,şanzıman yağı, 10 binlik yağ bakımı, hepsi mais parçalar ve elf yağ ile toplam: 850 lira
2.İki aks tornaya gitti,şanzıman yağı değişti, rot başı, egzoz takozu, rot-balans toplam: 500 lira
3.Benzin hortumu patladı 50 lira parça toplam(scenic I): 100 lira
4.Katalizatör üniversal ile değişim toplam(scenic I): 275 lira
5.Motor sağ üst takozu değişim 280 lira parça toplam: 340 lira (yetkili servis,kasım 2015)

Elektronik Aksam Ve Klima Bakımları
1.Scenic II deki orta konsol motor tamirleri toplam: 150 lira
2.Elektrikli katlanır ayna düğmesi değişti parça 170 toplam: 200 lira
3.Bagaj depo kilidi parça 90 lira toplam: 120 lira
4.Far yıkama motoru tamiri toplam: 50 lira
4.Klima bakımı,polen,gaz dolumu toplam: 150 lira
5.Fan kademeleri çalışmıyordu tamir toplam(scenic I): 150 lira
6.Dijital ekran tamiri(maalesef) toplam: 250 lira
7.Airbag döner kontaktör garantili tamir (scenic I) toplam: 200 lira
8.Yüksek hızdaki çıtırtılar için küçük siyah kapaklar sabitlendi toplam: 0 lira
smile.png

9.Sürekli yanan iç aydınlatmalar için tabandaki kapaklar ayarlandı toplam: 0 lira
smile.png

10.Sunroof zor kapanma,kapanmama için sadee temizlik ve yağlama: 0 lira :)

1.Bunlar(yukarıdakiler) sanayide olan işlemler;
Motor ustası 2.sanayi bornova KARAMAN OTO
Elektrik ve klima 3.sanayi bornova POYRAZ OTO ELEK. VE KLİMA
Ekran 3.sanayi bornova NEHİR OTO KİLOMETRE
Egzoz 3.sanayi bornova KAYA EGZOZ
Airbag 3.sanayi bornova AIRBAGÇİ OĞUZ

Parçalar 2. ve 3. sanayide tüm parçacılara tek tek sorulmuş en ucuzu bulunup alınmıştır.

2.Yetkili servis bakımları
Altındağ-izmir RENOTO MAİS YETKİLİ SERVİS

YAPILDIKÇA EKLEMEYE DEVAM EDİCEM, UMARIM FAYDASI OLUR, AYRICA HER KONUDA SORABİLİRSİNİZ ARIZALARI VE YAPTIRDIĞIM YERLERİ DETAYLI ANLATIRIM.
Yalnız foto yükleme işi bana göre değil beceremiyorum
smile.png
k.bakmayın, iyi günler dilerim..

Son düzenleme:
Güzel paylaşımın için teşekkürler...

Güzel paylaşımın için teşekkürler...

rica ederim zaman zaman güncelleme yapıcam umarım faydası olur herkese hatta büyütebilirsem scenic klubü ana foruma çekebilirsiniz konuyu tüm scenic ciler okumuş olur, iyi akşamlar tekrar

Faydalı paylaşım, teşekkürler. Yediğim kazıkları gördüm :( Scenic II Otomatik vites, 1.6 V için şanzıman yağı değişimine 400 TL vermiştim, ki özel servisti. Yetkili serviste yaptırdıklarıma ödediklerimi hiç yazmayayım, hâlâ taksitlerini ödüyorum.

Faydalı paylaşım, teşekkürler. Yediğim kazıkları gördüm :( Scenic II Otomatik vites, 1.6 V için şanzıman yağı değişimine 400 TL vermiştim, ki özel servisti. Yetkili serviste yaptırdıklarıma ödediklerimi hiç yazmayayım, hâlâ taksitlerini ödüyorum.
teşekkürler, yalnız şanzıman yağı değişimleri düz viteste iken oldu, henüz otomatiğin motor aksamında birşey yok sadece elektronik aksamlar yapıldı, burda fiyat paylaşabiliriz birbirimizle, bu arada şanzıman yağı nerde değiştirdiniz? masraflıymış baya, ben servise sordum ömrü yok değişmez dedi kafam karıştı araştır araştır helak oldum :s

Aracı ilk aldığımda İzmir, Narlıdere yetkili servis Renser’e götürdüm, genel kontrol için. Usta şanzıman yağı çok kirliydi, 5 bin km sonra değiştirelim dedi. 5 bin km sonra yetkili servisten fiyat aldım, pahalı geldi, özel servis daha ucuz diye ona gittim. Özel servis “önceki yağ temizdi” dedi. Bu sefer kafam karıştı. Acaba “ben mi yetkili servisi yanlış anladım, yoksa usta mı karıştırdı” dedim. Sonuç olarak değiştirdiğim için içim rahat, ama boşuna para vermiş de olabilirim.

Şu kaput keçesi bende yok, acaba neden yok merak ediyorum. Benden önceki araç sahibi mi çıkarmış, yoksa benzinlilerde olmuyor mu? Bilen var mı? Benzinli Scenic 2’lerde de oluyorsa alıp aracın eksiğini tamamlamak istiyorum.

benimki benzinli onda var ama bunun standart her scenic te oldugunu zannediyorum.buyuk ihtimalle senden önceki sahibi sökmüştür zamanla sarkmalar başlıyor bu keçelerde

Aracı ilk aldığımda İzmir, Narlıdere yetkili servis Renser’e götürdüm, genel kontrol için. Usta şanzıman yağı çok kirliydi, 5 bin km sonra değiştirelim dedi. 5 bin km sonra yetkili servisten fiyat aldım, pahalı geldi, özel servis daha ucuz diye ona gittim. Özel servis “önceki yağ temizdi” dedi. Bu sefer kafam karıştı. Acaba “ben mi yetkili servisi yanlış anladım, yoksa usta mı karıştırdı” dedim. Sonuç olarak değiştirdiğim için içim rahat, ama boşuna para vermiş de olabilirim.
vala kaç yere sorduk yetkili servis kesinlikle ve kesinlikle durduk yere değiştirmeyin gereksiz diyorlar,bizde bu yüzden vazgeçtik, arıza olursa ilerde o zaman değişir dediler hiçbiri önermedi, kaç kişiye sorduk özeldende, facedeki reno scenic team de yetkili serviste çalışan arkadaşlarda aynı şeyi söyledi şimdilik vazgeçtik,

Şu kaput keçesi bende yok, acaba neden yok merak ediyorum. Benden önceki araç sahibi mi çıkarmış, yoksa benzinlilerde olmuyor mu? Bilen var mı? Benzinli Scenic 2’lerde de oluyorsa alıp aracın eksiğini tamamlamak istiyorum.
scenic I de vardı bizim , ama resimlerde gördüğünüz kırmızı arabamızdada şuanki mavidede yok keçe,
araba ararken baktığımız hiçbir scenic tede yoktu, sanırım benzinlilerde yok

Geri