Rolanti sensörü veya gaz kelebeği potansiyemetresi arızalı olabilir. Kontrol ettirin.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Arkadaşlar merhaba bu araçtaki kronik sorunun sebebi tamamen çözülmüştür. yapılan işlemleri sırayla anlatma gereksinimi duyuyorum ve bu sıkıntıyı yaşıyan başka arkadaşların sonuca daha kolay ulaşmasını istiyorum... öncelikle araçta devir yükselmesi sorunu baş gösteriyodu araç kendi kendine gaz veriyor ve devir düşmüyordu stop ediyordu aşırı derecede bi dengesizlik söz konusuydu.buji ve buji kabloları deiştikten sonra araç stop etmeyi sadece rolantide yapıyodu.rolanti valfi deiştikten sonra stop etme ve devir yükselmesi kesildi bu seferde araç gaz yememeye ve yolda giderken birden bire yığılma yapıyordu ilk çalıştırmada benzin kokusu gelior devir zıplayıp duruyordu.. beyne bağlandı ve volan konum sensörü denilen sensörün arızaya düştüğü söylendi hata silindi araç daha rahat gitmeye başladı ve tekleme olayları iyice azalıp sadece devirde çook hafif bi dalgalanma ve ilk çalıştırma sırasında devir zıplaması yapıyordu geçen gün konum sensörünü deiştirip boğaz kelebeği temizlendi ve araç ip gibi bi devre sahip oldu gaz yememe ve rolantinin zıplaması olayıda kesildi.. 3 gündür aracı sorunsuz şekilde kullanıyorum nazar deymesin(maşallah) ama ben çözümü bu şekilde buldum bu aracın arıza yapma sebebi tamamen lpg ye bağlıdır motor sıcak çalıştığından dolayı sensörlerin ömrü kısalıyor arkadaşlar bilginiz olsun umarım bi arkadaşıma faydası dokunur...
Arkadaşlar herkese selam ben Antalyadan aranıza yeni katıldım bende 98 model megan 1 2.0 rxt var bu araçta ben rolanti sorunu yaşıyorum ilk aracı aldıgımda sabahları çalıştırdıgımda stop edip yaklaşık 4-5 çalıştırmadan sonra gün içinde stop etmiyordu ve kırmızı ısıkta yavaşlarken stop ediyordu buji ve kabloları değiştirdim, boğaz kelebegi temiz, rolanti motorunda arıza görünmüyor ama ustama aracı götürüp bu sorunları anlattıgımda roloanti motorunun arkasında bir parçayı çıkartıp tornavida yardımıyla rolantiyi yükseltti bu seferde aracım km de 0,40 kuruş yakıyor sizden ricam bana bu konuda yardımcı olacak arkadaş varmı?