Ne çok şey biliyorsunuz, ne güzel, ne mutlu... Yazdığım basit, 1.5 dci EDC 110hp araç 195km limitörü var. e 220 yapan video var. Bize ne kardeşim. Ne bilelim bir o aracın ne olduğunu. Demek ki Renault arkadaşa özel araç yapmış. yokuşta 204 yapıyormuş bunun bir önemi yok. Araç boştur, yokuş aşağı iyi bir ivme alırsa 200 ü geçebilir. Ama bunun nedeni gaza basmanız değil yer çekimidir. Zira 195km den sonra aracın gaz pedalına istediğin kadar bas. istersen döşemeyi del araba gaz almıyor. Yok ben illa Renault tan fazla biliyorum aksini idda edeceğim diyorsan sen bilirsin.
Not: 1.5dci edc 110hp dışında, 130hp lik araçlar (ki TR de edc si henüz yok biliyorum) veya yazılımla işlem yapılmış, hp arttırılmış veya limitör iptal edilmiş araçlardan bahsetmiyoruz zaten.
kardeşim yanlış anlama ama bu sektör ile ilgili çok öğrenecek şeyin var , işin sizi küçük düşüren kısmı bilgi fakiriyken kendinizi bilmiş bir eda ile sunmanız.
hız limitörü nedir nasıl çalışır bir araştır öyle devam edelim muhabete kardeşim
hız limitörü olan araçta değil pozantı yokuşundan aşağı aracı everest'den indirsen limitin konulduğu hızı geçemezsin hatta o bahsetiğiniz yer çekimine karşı koyabilmek için yakıt kesip motor freni dahil yapar araç buna vw grubunda yılına göre birçok örnek var jetta gibi.
işte bu bahsetiğiniz hiz limitörü bizim araçlarda olsaydı
1) 194km gibi saçma sapan ara hızda olmazdı sert ve keskin bir rakama atıyorum 200/km koyarlardı
2) araç asla o limiti geçmezdi
3) bu limit bahsedildiği gibi edc şanzımanla ilgili olsaydı aynı şanzımana sahip bir mondeo,volvo s80, talisman gibi uçuk kaçık daha fazla hp,tq sahip araçlara konulmazdı yada onlarda bu hızda keserdi, bu arada bilmiyorsanız bakınız google amcadan edcnizin modeli Getrag 6DCT450 ortak kullanan birçok 2lt üst düzey dizel ve turbo benzinli araç var.
4) ha bu sınırlama araç ile alakalı olsaydı o halde 1.6dci lar nasıl oluyorda dediğiniz gibi saçma sapan yazılım vs olmadan stock fabrika çıkışı 200+ hızları görüyor?
5) yada ülke ile ilgili olsaydı 1.6dci megane 4 hayırdır özel yollardamı sürülüyor onların antep adanaya girişimi yasak?
dediğim gibi öğrenecek çok şeyiniz var , öğrenin öyle devam edelim 10 sene sonra