Merhaba arkadaşlar, malesef yeniden bu konuya yazmak gerekti. Tabi ben özellikle burada yazdıklarımla hem sorun yaşayanlara ön bilgi hemde sonrası için çözüm önerileri aktarmaya çalışıyorum.
30 nisan günü işten eve giderken daha öncede birkaç kez başıma gelen vites takılma sorunu tekerrür etti. 3 yıldır kullanıyorum tabi doğal olarak her tepkisini ezberledik. Öncedende olduğunda sakince sağa yanaşır stop edip geri çalıştırır veya sıkışık trafikte isem durma noktasına kadar gelir N ye alır ve düzelmesini sağlardım. Ama o gün yol akıcı ve sağa yanaşmak tehlikeli olduğu için bunları yapamadım. tahminim 3.viteste takılı araçla gaz vermek zorunda kaldım. takribi 20-25 sn sonra bugüne kadar hiç görmediğim bir uyarı beliri verdi ''vites kutusunu kontrol ettirin''. söylediğim gibi daha önce hiç almadığım bir uyarı. bunu büyük olasılıkla o şekilde gaz vermeyi sürdürmeme bağlıyorum. çünkü bi ara vitesin 5 e geçtiğini ama ayağımı çeker çekmez 3 e düştüğünü gözlemledim. ve ondan sonra hemen bu uyarıyı verdi. bunu neden anlatıyorum. aracı ilk aldığımda 1-2 sarsıntısı için servise götürdüm(garantili idi) orada usta beni dik bir rampaya götürüp bak sana bu vitesin çalışma sistemine örnek göstericem dedi. neyse rampada sürekli gaz verip çekme işlemini tekrarladı rahat 20 kere. sonra araç hemen vites kutusu hararet uyarısı verdi. tabi içerisi balata kokusu. dedi şimdi iyi izle. düz yola çıktı seri bir şekilde kullanmaya başladı ve uyarı kendiliğinden söndü.
şimdi sana şunu anlatmak istiyorum dedi. araç bu tür uyarıları bir arıza olduğu için değil seni uyarmak için verir. örneğin hararet derse biraz soğutman gerekir ya benim yaptığım gibi yada imkan yoksa bir kaç dakika stop ederek dedi. şimdi bende o gün yaşadığım olayı buna bağlıyorum. zorlamasaydım ve öncekiler gibi hemen durabilseydim uyarı vermeyecekti büyük ihtimal.
Tabi yinede içim rahat etmez hemen servisi aradım fakat 9 una kadar dolu olduğunu sölediler. bende 9 u sabah için randevu aldım. muhtemelen yine bir kavrama tanıtımı yaptıracağım. akü den sonra ciddi derece şikayetlerim azalmıştı. bu olay 3 yılda ilktir.
servis sonrasını da mutlaka yazacağım. daha sonraki günleri merak edenler olabilir uyarı verdimi diye arkadaşlar. ama o kadar titiz bir insanım ki o günden beri toplu taşıma kullanıyorum. ilk defa servise giderken bineceğim
)) benimde huyum bu...