[h=1]Merhaba arkadaşlar . 5 yıldır kullandığım 2005 model Renault Clio 1.5 dci arabam beni fena halde üzdü. Yokuş yukarı çıkarken bir anda gaz almadı , sağa çektim ve durdum. Arabayı tekrar çalıştırdığımda hızlı bir şekilde tak tak sesi gelmeye başladı.Hemen ustama götürdüm ( Ankara Kurtay Oto. Hamza Usta) . Kendisi bana aracın piston erittiğini , arızanın epey büyük olduğunu ve motor rektefiyesi yapılması gerektiğini söyledi.Maliyet olarak da 6 bin ila 9 bin arasında bir rakam çıkacağını da söyledi. Açıkçası uzun zamandır aldığım en kötü haberdi. Hayır , araba zaten maksimum 25 bin filan eder. Öylece kalakaldım ortada.
Ustama sordum , bunu benim önceden anlama imkanım var mıydı? Suç bende mi diye.. O da bana kendinde suç bulma , senin anlaman çok zor dedi.
Önceden rektefiye yaptıran arkadaşların fikirlerini almak isterim. Yaptırdıktan sonra nasıl değişimler gördüler. Ayrıca bu işlemi yaptırdıktan sonra aracın satışında nasıl bir fark yaratır ( olumlu -olumsuz )
Son olarak şunu sormak isterim ki bu rakamlar neden bu kadar yüksek. Gerçekten bu kadar maliyetli bir işlem mi ?
[/h]
Ustama sordum , bunu benim önceden anlama imkanım var mıydı? Suç bende mi diye.. O da bana kendinde suç bulma , senin anlaman çok zor dedi.
Önceden rektefiye yaptıran arkadaşların fikirlerini almak isterim. Yaptırdıktan sonra nasıl değişimler gördüler. Ayrıca bu işlemi yaptırdıktan sonra aracın satışında nasıl bir fark yaratır ( olumlu -olumsuz )
Son olarak şunu sormak isterim ki bu rakamlar neden bu kadar yüksek. Gerçekten bu kadar maliyetli bir işlem mi ?
[/h]