R19 Yakıt Değerleri , Kim Ne Yakıyor ?

kış mevsiminin ve metrekareye 70 kasisin düştüğü malatyanında etkisiyle :d şehir içi 50 krş civarında yakıyorum son indirimlerle belki 2-3 krş daha düşmüş olabilir :) (1.6 k7m benzinli)
tüp yokmu taktir hemen bence tabi 50 kr çok be kardeşim %50 ucuz lpg ile ayni araba 24-23-25 kr yakiyor kullanima bağli olarak

tüp yokmu taktir hemen bence tabi 50 kr çok be kardeşim %50 ucuz lpg ile ayni araba 24-23-25 kr yakiyor kullanima bağli olarak

Tüp taktırsam atiker falan taktırmam.... takılacak tüp muayeneydi vs neredeyse 2000 liraya mal olacak... zaten kendini 10.000 km de zor amorti eder... böyle iyi sıkıntı yok.. bide tüpün açacağı sıkıntılarla uğraşamam abi.. yeterince masraf ettim zaten :D

Tüp taktırsam atiker falan taktırmam.... takılacak tüp muayeneydi vs neredeyse 2000 liraya mal olacak... zaten kendini 10.000 km de zor amorti eder... böyle iyi sıkıntı yok.. bide tüpün açacağı sıkıntılarla uğraşamam abi.. yeterince masraf ettim zaten :D

dediğin gibi çok masraf yedi arabalar bende de öyle tüp ben atiker taktım 1000 tl 500 de işlemeye giderse ruhsata 1500 tl ye malolacak ilk başta rolanti sorunu var gibi ayarsızlıklar oldu lpg ciye gittim söylemiştim bben size dedim böyle olacaksa sökün dedi tamam bakalım dediler enjektörün memelerini değiştiler ayarladılar falan filan derken şimdi maşallahı var 160 yapıyorum gazda ve yakıtta dediğim gibi her gaz alışımda ölçüyorum 25 24 23 kuruş yakıyor bineceksen yakışıklına tak lpg bişi olmaz sen daha iyi bilirsin ama sen bilirsin :)

dediğin gibi çok masraf yedi arabalar bende de öyle tüp ben atiker taktım 1000 tl 500 de işlemeye giderse ruhsata 1500 tl ye malolacak ilk başta rolanti sorunu var gibi ayarsızlıklar oldu lpg ciye gittim söylemiştim bben size dedim böyle olacaksa sökün dedi tamam bakalım dediler enjektörün memelerini değiştiler ayarladılar falan filan derken şimdi maşallahı var 160 yapıyorum gazda ve yakıtta dediğim gibi her gaz alışımda ölçüyorum 25 24 23 kuruş yakıyor bineceksen yakışıklına tak lpg bişi olmaz sen daha iyi bilirsin ama sen bilirsin :)

Bazen rüyamda arabanın benzin ışığı yanıyo ama yinede inatla taktırmıyorum... bakalım nereye kadar :D :D

Bugun aracımın:
Radyatörünü temizlettim. radyatör su tankının kapağını değistirdim.
sonrasında yag ve yağ filtresi + hava filtresi + şanzıman yağını değistirdim.
sonrasında aracıma gaz ayarı yaptırdım.
sonrasında egzozum manifolt dibinden kacırma yapıyordu. tamamen söktürdüm ve gerekli cekomastik yapıstırıcılar yardımıyla tekrar yenilenmiş oldu.
bu sayede aracım fazla yakmayacak ve cekişten düsmeyeceğini umuyorum. hadi bakalım göreceğiz.

78,85 tl gazla 354 km gitmişim istanbul şehir içi 0,22 kuruş yakmış

78,85 tl gazla 354 km gitmişim istanbul şehir içi 0,22 kuruş yakmış
59 tl ilk gazla 304 km gitti bu sefer kullanıma bağlı olarak değişiyor galiba 30 lt gaz yakmış yani ucuz zamanda almıştım
bugünde 66.34 tl ye doldu depo kaç km yapacak bakayım gene :)

En son opetten 30.840 lt gaz 2.15tlden 66.31 tl lik gaz almışım ist trafiğinde agresif kullanımla 293 km yaptı öttü tekrar bastim düğmeye 2 km daha gitti çokmu yakıyo

2.14 tl den 36 litre 450 km 70-140 arası genelde 110 km sabit
Şehir içi bol yokuşlu adım başı ışıklı 30 krş yakıyor litresi 2 14 tl haftada bir iki kere hız denemesi yapıyorum kafama estikçe ş içi gemelde 3500 civarı bites değişimi bundan dolayı çok yakıyor bu depoda 2700 devir vites değişimiyle hız denemesi yapmayarak deniyorum şuan görcez bakalım ne kadar düşecek

70 km e5 ataşehir tuzla gidiş geliş hız 70-130 arası değişti 120 adım adım sıkışık trafik kısa mesafe yani fan açılmadan ulaşıyorum soğuk motor oluyor haliyle ..tüketim 50.72 tl 1.4 rna 26 krş yakmış 2800 devir vites değişimi tabi arada dip gazda yaptım 0-100 denemeden yapamıyorum bu sefer 1 depoda full 2300 devir kullanıp yokuşlarda cut off kullanarak bakcam ş.içi 24 krş yakcaz inşallah ş.dışı değişmiyor 90-110 arası 17 krş civarı yakıyor litresi2.14

Geri