R-nav'dan telefon konusmasi

Karşı taraf sesin derinden geldiğini söylüyor bana. Bence de eco ile alakalı değildir.

derinden gelme farklı ben sesin gürültülü gitmesinden bahsediyorum genel olarak bende yüksek sesle konuşuyorum o genel bir sorun olabilir.

Arkadaşlar mikrofon girişi Dikiz aynasının üst kısmında yani iç aydınlatmanın olduğu yerde minik ızgarımsı olan yer. Ses bende memnun edici telefon çalarken telefon üzerinde MediaNAv üzerinden mi yoksa kendi telefonunuz üzerinden açılsın mı diye soruyor. Bendeki telefon iphone4 böyle bir uyarı gelmedi mi acaba size

Ufak bi elestiri yapmam gerekirse forumda bazen yazilanlar okunup anlanmadan yorum yapiliyor. Hepimiz cogu zaman ayni seyden bahsedioruz ama birbirimizi dinlemiorz :) Konuyu ben actim ve tekrar anlatiyorum durumu ince detaylariyla. Telefonum iphone 4s ve rnav ile senkronize edilmis durumda. Arama yaptigimda yada aldigim 3 tane secenek cikiyor. Medianav, iphone, hoparlor... Bunlarda medianav disindakilerini secsemde 2-3 saniye sonra telefonum medianava gecio. Medianav'da sesin araba icine gelisi cok gec oluyor ve ses derinden geliyor. Bunun yaninda benim konusmamda da sesin sanki cok ruzgarli bi yerdeymiscesine gurultulu geliyor diyolar. Bunun bir cok kiside ayni oldugundan eminim. Ama bazen konulari benimki soyle seninkinde yok mu haline donusturuorz. Uretim bandinda bazi konularda sorunlar cikabilir ve burada bunlari paylasip kendimize bi yol cizmek icin paylasiyoruz. Paylasma sonucunda anladimki bu sistem bircok kiside ayni ve ayni sorun var :) Lutfen yazdiklarimi kimse konu anlamli anlamasin. Sadece yazilanlari bastan okuyun hepimiz ayni seyden bahsediorz ama bi turlu bunu kabul etmiorz...

:) karıştırdık ortalığı desene

eko mod şekir için de100 uzun yolda 150 200 fark ediyor ama eko modda arabayı zorladıgın zaman daha fazla benzin kullanıyor bence işe yarıyor :D

Fark ediyor olabilir tabiki benim bir depoda 50 km gibi minik bir rakam çıktı 2 depoda da. Oyüzden kapattım. Performans adamıyız ahaha

iş yerim yakın olduğundan ve trafik olması yolda performans gösteremiyorum malesef hafta sonları anca :D

Bende ilk aldığım zaman denemiştim gayet güzel çalışıyor güzel bir özellik sevdim :)

ben öyle bi sorunla karşılaşmadım yani telefonu istediğim bölümden açınca o bölümde kalıyor yani telefondan konuşuyorsam media nav a geçmiyor
fakat rüzgar sesi olayını banada söylediler dikiz aynasına doğru konuşunca ses normal gidiyormuş
bu arada eco modda denemedim alakasız olacak ama
gazın altındaki tetik işie yarıyormu çözemedim

bence bu iş mikrofon kalitesiyle alakalı..bendede kangoo var 2015 model karşı tarafa derinden gidiyormuş ses..acaba ses alıcısının ayarımı var diye düşündüm ama öyle bir ayar yok..sanırım ses alıcı mikrofonu daha yüksek alıcı kapasiteli bir modelle değiştirirsek sorun çözülür...bir akrabamın seat leon marka arabasında denedik arkadaşın sesi bana çok mükemmel geliyordu..yani arabasının içinde konuştuğunda ben çok net duyuyordum sanki telefondan telefona konuşur gibi..

Merhaba,

( 2013 clio 4 , Medianav sürüm: 7.0.5.M.D. mediaskin kurulu)

Bende de şöyle bir sorun var, karşı tarafın sesi sadece bagajdaki subwoofer'dan geliyor. Dolayısıyla çok kısık ses geliyor. Hareket halindeykeni bırakın, sabitken bile sesi zor duyuyorum. (Telefonda da ses son seviyede, medianav'da da son seviyede. Hatta Medianav'da ayarlar kısmından telefon seçeneği de son seviyede).

2 yıldır araç bende, hep böyle kısıktı, bir çözümü var mıdır?

edit: oto elektrikciye gittim, sesi ondeki hoparlorlere verdiler. Suan gelen ses cok net.

Eektrikcide deneme telefon gorusmeleri yaptik, ben arac icindeyken ve arac duruyorken sesim disariya cok net gidiyordu. Hatta konusma sesinde(bagirmadan) bile cok net gidiyordu. Elektrikciden ciktim eve giderken, hareket halindeyken arama yaptim, karsi taafa sesim ruzgarli ve boguk gidiyormus.

(eektrikci net ses icin mikrofonu degistirip, sofor koltugunda tavana vb size en uakin yere koyabiliyoruz demisti. Bakarim cok gerekirse oyle yaparim).

Son düzenleme:
Geri