Periyodik bakım fiyatları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan orakles
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet bu konuyu okudum ve gördüm ki sayın Nosvagen 'inde dediği gibi renault bakım fiyatları volkswagenden fazla.

Geçen ön silecek setini sordum ve 260TL dediler. Bagaj stepne taşıyıcı kompozit malzemeyi yanaşırken arkadan kaldırıma sürtmüştüm hafif köşede çatlak olmuştu değiştirin dedim 2700TL fatura bedeli çıktı.

İnanılmaz gerçekten. TR de vw nin 5 katı satış yapan yerli üretim yapan firma hem parça fiyatlarında hemde bakım fiyatlarında daha pahalı..

Demekki renault hala birşeyleri doğru yapamıyor.

Eski tip silecekler için iki sene önce 140 lira fiyat vermişlerdi. Piyasaya göre veya Bosch ürünlerine göre bile oldukça yüksek.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

[h=1]MOTUL SPECIFIC RN 0720 5W30[/h][h=1]LİQUI MOLY TOP TEC 4400 5W 30 RENAULT[/h][h=1]SHELL HELİX ULTRA PRO AR-L 5W30 5 LİTRE RN 0720[/h]
Yaglar araclarımızla uyumlu olup ACEA 04 ONAYLI VEYA RN 0720 ONAYLI OLAN diğer markalarıda kullanabilirsiniz.

Bugün Samsun Aziz Atik Renault Servisten 1.5 dci joy manuel aracım için 60 bin bakım fiyatı aldım.
Balatalar fren hidroliği içinde 1500 lira. Diskleri de dahil edersek 2270 lira. Hibrit araçların bakımı daha ucuz!!!

Aşagıda yazdığım 3 yağ %100 sentetik olup aracınıza koyabileceğiniz en iyi yağlardır. Yeni normlara göre %60 üzeri olan sentetik olarak geçiyor. %100 sentetik olan çok az yağ var.. İlk 2 yağ dünyanın en iyi yağ üreticilerindendir. Bu yağlar Castrol ve Mobilden önce gelir elf yağları total ile üretir bazen totale ürettirir.

Tüm motor yağları baz petrol ve ek maddelerden üretilir. Tam sentetik motor yağları %100 geleneksel olmayan, yüksek performanslı sıvılar içerir. Yarı sentetik motor yağlarıysa ("harman" adıyla da bilinir) bu yüksek performanslı sıvılardan daha az bir oranda bulundurarak, geleneksel madeni yağla kombine edilir. Yeni normlara göre %60 üzeri karışım olan yağlar sentetik - full sentetik kabul ediliyor bu noktayı bilmeyen bir cok kullanıcı var.

MOTUL SPECIFIC RN 0720 5W30 ( TAM %100 SENTETİK )

LİQUI MOLY TOP TEC 4400 5W 30 RENAULT (
TAM %100 SENTETİK )

SHELL HELİX ULTRA PRO AR-L 5W30 5 LİTRE RN 0720 (
TAM %100 SENTETİK ???)

CLİO 4 aracı aileye 2. araç olarak alırken düşündüğümüz şuydu... Tipi güzel yerli parçası ucuz bakım ve yürütme maliyetleri düşük yakıt az ... Bu nedenler bizi clioya yönlendirdi. Servis peryodik bakım için 1000 lira rakam verince insanın canı sıkılmaması elde degil. Tekrar söylüyorum 2 ay önce 2017 1.6 tdi passat 15 bin bakımına 760 lira verdim yerine yedek araç verdiler hürmet ilgi o biçim... Renoyu arayıp bakım ve flitre icin fiyat aldığımda filitreler ( mazot flitreside dahil ) 330 lira tutuyor gerisi ??? HANİ EKONOMİK AİLE ARACI ???

KİMSE KUSURA BAKMASIN 1.5 DCİ ZATEN KENDİNİ KANITLAMIŞ SORUN VERMEYEN BİR MOTOR VE 3 YIL OLAN GARANTİ SÜRESİNDE MOTOR GARANTİM VARSIN OLMASIN GERİ KALAN AKSAM ZATEN GARANTİDE..... SERVİSTEN ALIRIM FİLİTRELERİ YAĞ OLARAKTA
LİQUI MOLY TOP TEC 4400 SİPARİŞ VERDİM BUNLARIN DEĞİŞİMİ İCİN 50 LİRA USTAYA VERECEĞİM. SERVİS FİYATININ YARI FİYATINA DAHA İYİ BİR BAKIM YAPTIRMIS OLURUM DAHA SESİZ ÇALISAN BİR ARACIM OLUR. KALAN 400 LİRAYADA MAZOT ALIR YAKLASIK 1500 KM 2,5 - 3 AY BİNERİM.

27 Ocak da gerekleşecek olan etkinliğimize katılım sağlayacak olan Cetaş otomotiv katılım sağlayan dostlarımıza indirim sağlayacak bilginiz olsun

CLİO 4 aracı aileye 2. araç olarak alırken düşündüğümüz şuydu... Tipi güzel yerli parçası ucuz bakım ve yürütme maliyetleri düşük yakıt az ... Bu nedenler bizi clioya yönlendirdi. Servis peryodik bakım için 1000 lira rakam verince insanın canı sıkılmaması elde degil. Tekrar söylüyorum 2 ay önce 2017 1.6 tdi passat 15 bin bakımına 760 lira verdim yerine yedek araç verdiler hürmet ilgi o biçim... Renoyu arayıp bakım ve flitre icin fiyat aldığımda filitreler ( mazot flitreside dahil ) 330 lira tutuyor gerisi ??? HANİ EKONOMİK AİLE ARACI ???
Benimde beklentim aynı yönde idi. Türkiye 'de üretilen bir araç, satış rakamlarının maşallahı var. Parça fiyatları uygundur, bakımları uygundur diye düşünüyordum.
Banada böyle saçma sapan fiyatlar çıkarırlarsa garantisini 1 sene önceden bozar, özel servis tercih ederim. Ama adam akıllı bir teklif ile gelirler ise bir ömür yetkili servise götürürüm aracı.

Tercih onlara kalmış.

Bende artık yetkili servise bakım yaptırır mıyım bilmiyorum.. Bu temmuzda 2 yıl dolmadığı için mazot filtresi değişmedi 450 lira verdim. Araç 2011 model yetkili serviste bakım yaptırma sebebim bu zamana kadar yetkili servise gitmiş bu sayede deri direksiyon vites topuzunu da değiştirmiştim. Sürekli servis bakımı olunca böyle güzellikleri oluyor. Ama şimdi 2019 temmuzda 2 yıl dolduğu için mazot filtresi de değişince bugünkü fiyatla 1000 lira o zamanki fiyatla Allah bilir ne olur. Tam set bakım paketleri elf yağ dahil 350-450 liraya filan satılıyor+50 lirada işçilik 400-500 lira. 500-600 lira para farkını ben neye vereceğim insanı düşündürüyor artık. Satarken faydası olur diyenler var. Sonuçta motorun sağlığındaki en önemli iki unsur bakım ve yakıt kalitesi. Çoğunlukla ikinci elde önceden hangi yakıtı kullandığı bilmek ve emin olmak zor. Burada sadece bakımının düzgün yapıldığı yetkili servisle anlaşılıyor. Ama bu farkı satış rakamlarında geri alabilir miyiz zor.. Ama yinede satışın hızlanması için bir yarar sunabilir. Ama yinede sorun çıkarması daha yüksek olan dizel-turbolu benzin ve de özellikle EDC li araçlar için yetkili servis bakımlı araç için büyük sorunları bedavaya yada çok uyguna halledilebiliyor olması da ayrı bir gerçek. Tabi bu nokta istisnai durumlar dışında 100-150 bin km de bu arızalar baş gösterebiliyor bu zamana kadar da firma zaten bakımlarda bu farkı çıkarmış olur. Durum biraz karışık benim için.

Yetkili servislerde Normal bakım 1070 lira fiyat veriyorlar.
Ağır bakım triger değişimiyle 2300'ü buluyor.
Ağır bakımda alt kayış+gergi ve egzantrik kayış kiti haricinde değişen birşey yok.
Fiyatlar oldukça artmış.Yağa bile 440 liraya yazıyorlar.Antifriz 1 lt 173 lira.

Motor yağı, tüm filtreler, kayışlar, antifriz, fren hidrolik ve ön balata 2700 lira.

Geri