Aşagıda yazdığım 3 yağ %100 sentetik olup aracınıza koyabileceğiniz en iyi yağlardır. Yeni normlara göre %60 üzeri olan sentetik olarak geçiyor. %100 sentetik olan çok az yağ var.. İlk 2 yağ dünyanın en iyi yağ üreticilerindendir. Bu yağlar Castrol ve Mobilden önce gelir elf yağları total ile üretir bazen totale ürettirir.
Tüm motor yağları baz petrol ve ek maddelerden üretilir. Tam sentetik motor yağları %100 geleneksel olmayan, yüksek performanslı sıvılar içerir. Yarı sentetik motor yağlarıysa ("harman" adıyla da bilinir) bu yüksek performanslı sıvılardan daha az bir oranda bulundurarak, geleneksel madeni yağla kombine edilir. Yeni normlara göre %60 üzeri karışım olan yağlar sentetik - full sentetik kabul ediliyor bu noktayı bilmeyen bir cok kullanıcı var.
MOTUL SPECIFIC RN 0720 5W30 ( TAM %100 SENTETİK )
LİQUI MOLY TOP TEC 4400 5W 30 RENAULT ( TAM %100 SENTETİK )
SHELL HELİX ULTRA PRO AR-L 5W30 5 LİTRE RN 0720 (TAM %100 SENTETİK ???)
CLİO 4 aracı aileye 2. araç olarak alırken düşündüğümüz şuydu... Tipi güzel yerli parçası ucuz bakım ve yürütme maliyetleri düşük yakıt az ... Bu nedenler bizi clioya yönlendirdi. Servis peryodik bakım için 1000 lira rakam verince insanın canı sıkılmaması elde degil. Tekrar söylüyorum 2 ay önce 2017 1.6 tdi passat 15 bin bakımına 760 lira verdim yerine yedek araç verdiler hürmet ilgi o biçim... Renoyu arayıp bakım ve flitre icin fiyat aldığımda filitreler ( mazot flitreside dahil ) 330 lira tutuyor gerisi ??? HANİ EKONOMİK AİLE ARACI ???
KİMSE KUSURA BAKMASIN 1.5 DCİ ZATEN KENDİNİ KANITLAMIŞ SORUN VERMEYEN BİR MOTOR VE 3 YIL OLAN GARANTİ SÜRESİNDE MOTOR GARANTİM VARSIN OLMASIN GERİ KALAN AKSAM ZATEN GARANTİDE..... SERVİSTEN ALIRIM FİLİTRELERİ YAĞ OLARAKTA LİQUI MOLY TOP TEC 4400 SİPARİŞ VERDİM BUNLARIN DEĞİŞİMİ İCİN 50 LİRA USTAYA VERECEĞİM. SERVİS FİYATININ YARI FİYATINA DAHA İYİ BİR BAKIM YAPTIRMIS OLURUM DAHA SESİZ ÇALISAN BİR ARACIM OLUR. KALAN 400 LİRAYADA MAZOT ALIR YAKLASIK 1500 KM 2,5 - 3 AY BİNERİM.