Nufüs cüzdanımı kaybettim..

ceza 73 liraymıs sanırım ama yaş sınırını bilmiyorum var mı yok mu bir an evvel karakola basvur sen kardeşim onlar yönlendirir seni :eyv

Ben iki sene önce kaybettim ceza alınıyor ancak ilan vermedim hemen gidip çıkarttım yenileme tarihide buna delil dediler gazete ilanına gerek yok diye

İlk Önce Sana En Yakın Bir Polis Karakoluna Kimliğini Kaybettiğine Dağir Bir Yazı Al,Gerçi Yaşın Ufak Olduğu İçin Bir Sıkıntı Olacağını Sanmıyorum Ama Tedbiri Elden Bırakmamak ta Fayda Var...:eyv

3-4 defa kimliği kaybolmuş/çalınmış biri olarak :) ben de ilan vermeni öneririm, bu ülkede eşeğini sağlam kazığa değil kütüğe, çınara falan bağlamak lazım:(

polis karakoluna bildir, tutanak ornegini al... sona nufus md denyenisini al, 18 den kucuksen velin alir...
Gazete ilani saglama alir,,,karakol sart..sisteme kayit olur...

Öncelikle geçmiş olsun ama dikkat etmen gereken en önemli konu şu. Hemen vergi dairesine gidip nüfus kağıdının kaybolduğunu bildirmen lazım. Üzerine şirket filan kurulmaması için. Ayrıca bir kaç ay sonra da telefon şirketlerine dilekçe vererek olası hat açtırmaların önüne de geçmen lazım.

evet, vergi dairesine de bilgi vermelisin... veptel firmalarına da email atarsın... emniyet, bankalar birliği, vb işlem yapılan kurumlara bigi versen ıyı olur... işin zor, nüfus cüzdanının bulunduğu her olaydan sorumlu olursun... aksini ispatlaman zor ve uzun olur... baştan sağlam tut işini... kolay gele ...:berbat

Geri