Motor yağı tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alsh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ESP formula kullanın yada kullanmayın diyemem fakat diğer Mobil süper 3000 den çok daha iyidir . Aracım DPF li olsa ikisi arasında tercih yapmam gerekse ESP formula alırdım
Orijinal olmak şartıyla

Dpf icin olmali alacaginiz yag buna dikkat edin.. partikul filtreli araclarda oyle her yag kullanilmaz..
Hocam dpf icin olup olmadığını nasıl anlıyoruz?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam dpf icin olup olmadığını nasıl anlıyoruz?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yagin uzerinde sertifikalarinda belirtiliyor dpf ve diger onaylar v.s.
Yagin uzerindeki kullanim onerilerini okudugumuzda reno onayi veya dpf onayi goruluyor.. elf yaglari ozel olarak dci motorlara ozel uretiliyor..baska marka aramaya pek gerek yok aslinda..tabi benim gorusum

Aynı parçaları N11 den aldım ve güvenilir satıcıydı. Parçalarda orijinal geldi ve hepsi aracıma sıkıntısız bir şekilde uydu. Satıcı almış olduğum parçalar set olmasına rağmen uymayan parçanın değiştirileceğini söyledi. Yorumlardan da uyumsuz parçaların değiştirildiğini yazmış. Benim yağ değişimi ile ilgili açmış olduğum konuyu inceleyebilirsiniz.

http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=96854&p=1039006#post1039006

2012 dci edc fluence de partikül filitresi yok sanırım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2008 veya 2006 sonrasi tum dizel araclarda dpf olmasi gerekiyor. 2012 aracta mutlaka vardir.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2008 veya 2006 sonrasi tum dizel araclarda dpf olmasi gerekiyor. 2012 aracta mutlaka vardir.

Bakimda parçacidan yag alirken bunlarda partikül filitresi yok demişti. Cumartesi servise gideceğim unutmazdan sorayim bi

2012 dci edc fluence de partikül filitresi yok sanırım

euro 5 ve üstü norm dci lar pdf li. diğer ifadeyle 85 ve 105 bg euro4 pdf yok. 90 ve 110 bg pdf li. ayrıca tüm edc ler pdf li diye biliyorum

teknik olarak kitapçıkta yazan spesifikasyonlu tüm yağlar kullanılabilinir

aklınızda olsun çok fazla marka değiştirmeyiniz. örnek elf ten castrole geçtiniz diyelim castrolle devam edin. yok usta bu sefer bunu önerdi, yok arkadaş tavsiye etti bu defada onu kullanayım gibi zırt pırt marka değiştirmeyelim. her markanın formülü, içeriği farklı buda özellikle keçe üzerinde ekstra yıpratıcı etkiyi artırabilir

elf ten kaliteli markalar var katılıyorum ama elf kullanıp da 300-350 binleri gören dci cılar da var:)

Yaglar uzerinde ki ibarelere dikkat edin. Karsilar yaziyorsa eger markanin onayini resmi olarak almamis fakat markanin verdigi degerleri yerine getirir anlamindadir. Markanin onayi varsa marka kodu yagin uzerinde yazar. Renault kodu suankiler kac bilmiyorum ama rn ile baslayan rakamlar var. Siz yagi alirken onayli mi yoksa karsilar spectinde mi ona bakin.

Geri