Megane ST 1.6 dCi teknik yardım

Merhabalar arkadaşlar, eski bir renaultcu olarak 6 yıl-8 araçtan sonra tekrardan renaulta döndüm.
Temmuz ayında 2012 model Megane III sport tourer 1.6 dCi Privilage aldım. Aracımdan çok memnunum çok güçlü ve seri bir araç ve yakıt tüketimi oldukça makul. Ancak aracı kullandıkça bir sorunu farkettim.
Araç 4.5. ve 6 viteste hızlanırken,2000-2500 devir aralığında hızlanmada dalgalanma oluyor. çok hafif bir şekilde aracı tutup tutup bırakıyor. 2000 devirde başlıyor 2500 devire kadar hafif hafif araç ileri geri dalgalanıyor. 4-5 defa yetkili servise götürdüm adamlar gerçekten de ilgilendiler ancak düzeltemediler. 1.6 dCi qashqai kullandım onda böyle bir durum yoktu. Bende periyodik bakımı yaptıktan sonra farkettim ya da periyodik bakımdan sonra ortaya çıktı. klima açık kapalı, tam gaz yada hız sabitleyiciyle hiç fark yok 3. vitesten sonra 4-5-6. viteste hızlanırken aracı motor tutup tutup bırakıyor.
Bu sorunla daha önce karşılaşan var mı ya da çözümü için bir fikriniz var mı?
Şimdiden teşekkür ediyorum

mrb arkadasım bahsetmiş olduğun sorun bende var ve devam ediyor arabayı alalı 3 ay oldu.
sen sorunu çözebildin mi?
çözdüysen banada yardımcı olurmusun ne yapmam gerektiği hususunda.
iyi formlar.

Hocam clio 4 sıfır 1.2 de rolanti küçük küçük dalganıyor, gösterdim normal dediler.
Yine yapıyordu , yine gösterdim sonra baktım tüm clio 4 1.2 ler aynı serviste.

Sıfır araç 90 ı geçince araba ıslık çalmaya başlıyordu ,normal dediler.

1 ve 2. viteste ufak silkeleme yapıyordu gösterdim servise norma dediler.

Megane 4 otomatikte gaza bastığınızda algılamama gibi bir durum vardı bazı arkadaşlarda gösterdiler oda normalmiş.

Bence buda normal bir durum olabilir.

Hocam clio 4 sıfır 1.2 de rolanti küçük küçük dalganıyor, gösterdim normal dediler.
Yine yapıyordu , yine gösterdim sonra baktım tüm clio 4 1.2 ler aynı serviste.

Sıfır araç 90 ı geçince araba ıslık çalmaya başlıyordu ,normal dediler.

1 ve 2. viteste ufak silkeleme yapıyordu gösterdim servise norma dediler.

Megane 4 otomatikte gaza bastığınızda algılamama gibi bir durum vardı bazı arkadaşlarda gösterdiler oda normalmiş.

Bence buda normal bir durum olabilir.
Bu sorunların hiç biri normal değil sadece uğraşmak istemiyorlar.

1.5-1.6 dci aracınız için turbo valfini kontrol ettirirmisiniz? Bu parça turbonun hava basmasını tetikleyen dandik bir parça. Çalışıp arada duruyor olabilir. Bu sorunu oluşturuyor olabilir. Tecrübe ile sabit. Kendi aracımda bu tarz bir problem yaşadım. Ara ara çalışmıyordu. Kendince garip ses çıkarıyordu. Bir kez ziganayı tırmanırken komple çalışmayı kesti. Sonrasında araba kağnı gibi oldu. Çünkü artık turbo hava basmıyordu. Parça siparişini verdim. Bu arada beklerken biraz kurcaladım. İçine kontak sprey sıktım hava tuttum. Çalışmıyordu yinede. Ertesi gün dedim bir bakayım belki çalışır. Taktım baktım çalışıyor. Turbo hava basmaya başladı. Yeni sipariş verdiğim parçayıda ne olur ne olmaz arabada tutuyorum.

Artık nasıl bir parça ise adamlara bu sorunun o parçadan kaynaklandığını anlatana kadar canım çıktı. Turbo kesmiş diyenmi. Motor gitmiş diyenmi. Bilgisayarda falan hata gösteren bir parça değil ara ara çalıştığı için.

Turbo valfi yani tam adi turbo elektrovana bu benim bir onceki arabam 2006 307 1.6 hdi 110ps basima geldi ariza isigi verdi ve araba gitmiyordu fakat araba gidiyor yolda iken 100 110 arasi sanki gaz pedalina bas cek yapiyorum gibi cok bariz dalgalaniyor

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dizel ci arkadaşlar araçlarımızı uzun yola çıkınca 4000devir de en az yarım saat kullanın (yüksek hız olmasın malımızı canımızı tehlikeye atmayalım) Motor ve egzos sistemindeki kurumu kısmende olsa temizler . Devamlı şehir içi ve düşük devirde kullanım araçlarımızda kurum yapıyor

Turbo valfi yani tam adi turbo elektrovana bu benim bir onceki arabam 2006 307 1.6 hdi 110ps basima geldi ariza isigi verdi ve araba gitmiyordu fakat araba gidiyor yolda iken 100 110 arasi sanki gaz pedalina bas cek yapiyorum gibi cok bariz dalgalaniyor

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

güncel yardım lütfen

Hocam turbo valfinin arada sırada tutukluk yapmasından kaynaklanıyor olabilir. Eğer fiyatı ucuz ise değiştirip deneyin. Sanayide bana 300tl fiyat çekmişlerdi. İnternetten 90 liraya temin etmiştim. Denemenizde fayda var.

Geri