hocam yağ eksiltme bendede var, çok eskilerden 5w30 kullanıyordum ilk yağ eksiltmeyi 12500 km de yaptı bakımdan sonra. araç o zaman 30bin km ye yakındı. o zamanlar bilmiyordum yağ hakkında detaylı bilgi, tamirci 5w40 koymaya başladı birazcık düzeldi gibi oldu sonralardan 6bin 5bin derken 3bin km lere kadar geldi yağ eksiltmesi. yani en son 3binde 1lt yağ eksiltiyordu. sonra canıma tak etti bi tane yağ eksiltmeye karşı onarıcı katkı maddesi attım. ustam dedi zaten aracın sürekli yağ eksiltiyor sende üzerine sürekli yağ koyuyorsun içerideki yağ temiz, ucuz yağ koyalım, iyi tmm dedim. şimdi yağ eksiltme bitmedi ama aşırı azaldı en son bakım yaptırdığımdan beri 3500km yaptım, dijital gostergemde yağ su an • • • • _ _ şekilde . 2 diş boş 4 diş dolu. bu 6 diş 1lt demek Fluence de. şu haliyle memnunum. bakıma kadar yağ koymadan götürüyor beni. sonuç: aracın 3bin km'de 1lt yağ atması 10bin de 1lt eksiltmesine tekabül etti tekrardan ki bu yeterli bakımdan bakıma götürmesi. tedbiren bagajda yağ taşıyorum. aracım Fluence şu an 127bin km ve LPG li 70binden beri. LPG nin de etkisi var yandığında daha fazla ısı çıkardığı için motor bloğuna. su an her şey iyi ama çok şükür. o ucuz dediğim yağdan sadece 1kez koydum bu arada, geri hep Castrol falan iyi markalar kullandım
not: ben yetkili servisi çok erken bıraktım, o yüzden garanti peşine düşmedim, Nissan'ın bu motorlarında kronik olduğunu öğrendim internette çok muzdarip var bu konudan. o yüzden başa gelen çekilir. 10w40 koy diyenler var daha kalın yağa geçmek istemiyorum. bu şekilde gittiği yere kadar gideceğim. son çare 10w40 düşünüyorum. ondan sonrada rektefiye sıfır yaptırırım.. devam.
Evet bende öyle devam ediyorum ancak bende şu durum var 3 bin kmde 1 diş 6 bin kmde 2 diş eksiltiyor yani bakıma kadar götürüyor. LPG kısmını AFR ayarı ile düzeltebiliyorsunuz ancak bu durumun çözümü yok sanırım