- Konuyu Başlatan
Erdem abi mesajınız için teşekkürler.Bu linkteki yağ elfmatic cvt yağı.Bursada buldum.Elf total kataloğa girdim ve distrübütörleri araştırdım.Eskişehir elf bayisi bursa'da iki yere vermiş yardımcı oldu sağolsun. sorum şu 1-Kutuda elfmatik cvt FK/CK/DK yazıyor acaba bunlar fk8-fk0 ve dk0 olan bizim şanzıman numaraları mıdır?teknik dökümanda Renault’un CVT şanzımanları (Continuously Variable Transmission) içintavsiye edilir.ï‚· Çelik kayış tipi JATCO CVT ler için uygundur.ï‚· Renault uygulamaları için diğer CVT yağları kullanılmamalıdır.ï‚· Bu yağ, Nissan CVTF NS-2 ile karıştırılabilir. Denmektedir sizin değerli yorumlarınızı bekliyorum. 2-Şanzıman yağ çubuğundaki yağ temiz ise şanzımandaki yağın temizliği bizi aldatabilir mi?Yani abi çubuk tertemiz yağ çok güzel ama şanzımanın içide böyle midir? buradan bütün üyelere teşekkür ederim bu forumda epey bilgi sahibi oldum.Herkese selamlar.
İlk mesajınızın cevabı PDF dökümanda mevcut. Evet uyumlu.
https://drive.google.com/file/d/1g8CRaYjSk_GJ8ONpU23sh8WOGyQ17kaz/
Yağ temizliği de kendi aracımda beni çok aldattı. 60k km civarında değiştirdim, umduğumdan çok kirli çıktı. Özellikle mıknatısları daha temiz bekliyordum aşırı sakin kullandığım için.