Megane Coupe 'Tavan Çıtası Sorunu' yardım!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TRSemih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yeni başlık açmama gerek yok konu hortlamış :). bu gün arabayı yıkatırken tavanda su geldiğini fark ettim. bizim araçların bir çoğunda antenden su alma olayı kronik ama benimki antenden değilde cam lastiğle tavan birleşim yerinin arası çürümüş çelik yapıştırıcısıylamı geçsem yoksa o kısmı komple kazıttırıp yaptırmak mı daha mantıklıdır? haa bide tavan çıtalarımın klipslerinin çoğu kırık içinden demir geçen tavan çıtasının klipsini bulmak kolay mıdır? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler birazdan resimlerinide ekliyorum :)

Son düzenleme:
400 tl vericeğime komple macunlatır boyatırım sırocco gibi yaparım:) şaka biyana iki adet kıçı kırık çıtaya istenilen paralara bakın:sinirli

Bizim başımızada geldi bu babam arabayı yıkatırken çıkmışlar ucuzdur diye atmış :D sonra aynı gün servise falan gittik tekine 120 lira dediler bizimki sedan bi fark varmı bilmiyorum..Tabii fiyatı duyunca hemen geri döndük yıkamacıya ama nafile çalışanlardan biri iyice haşat edip kenara fırlatmış kullanılmaz haldeydi...Şuan çıtalar olmadan kullanıyorum..Benim düşündüğüm ise şu acaba şu çıtaların olduğu kanalı hani şu amblem sökümünde kaportayı düzeltmek için oraya macunmu kaplıyorlar ne oraya yapılan işlemi çatı kanalına yaptırmak üstünede boyayı çektirip pürüssüz hale getirmek ama nasıl olur ne olur bilemiyorum maddi yönden beklemedeyim...

Bizim başımızada geldi bu babam arabayı yıkatırken çıkmışlar ucuzdur diye atmış :D sonra aynı gün servise falan gittik tekine 120 lira dediler bizimki sedan bi fark varmı bilmiyorum..Tabii fiyatı duyunca hemen geri döndük yıkamacıya ama nafile çalışanlardan biri iyice haşat edip kenara fırlatmış kullanılmaz haldeydi...Şuan çıtalar olmadan kullanıyorum..Benim düşündüğüm ise şu acaba şu çıtaların olduğu kanalı hani şu amblem sökümünde kaportayı düzeltmek için oraya macunmu kaplıyorlar ne oraya yapılan işlemi çatı kanalına yaptırmak üstünede boyayı çektirip pürüssüz hale getirmek ama nasıl olur ne olur bilemiyorum maddi yönden beklemedeyim...

Kardeş tanesine 120 lira diyen servis hangisi?

Bursa Küçük sanayideki hem yetkili servisine sorduk hemde başka bi renault servisi var sürekli gittiğimiz yer orasıda aynı söyledi ama bayağı oldu şuan aynımıdır fiyat bilmiyorum...İsterseniz internetten numaralarını bulup arayın sorun..

yeni başlık açmama gerek yok konu hortlamış :). bu gün arabayı yıkatırken tavanda su geldiğini fark ettim. bizim araçların bir çoğunda antenden su alma olayı kronik ama benimki antenden değilde cam lastiğle tavan birleşim yerinin arası çürümüş çelik yapıştırıcısıylamı geçsem yoksa o kısmı komple kazıttırıp yaptırmak mı daha mantıklıdır? haa bide tavan çıtalarımın klipslerinin çoğu kırık içinden demir geçen tavan çıtasının klipsini bulmak kolay mıdır? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler birazdan resimlerinide ekliyorum :)

kaptırmaları bulmak ne derece kolay bilmiyorum ama silikonla yapıştırmak çok kolay onu biliyorum :D
sökerken kırıldı benimkilerde silikonlayıp öyle taktım :)
su alma olayına gelince belki cam fitilinin dibinden alıyosa silikon atmış olabilir. cürük varsa camı söktürüp alttaki cürükleri yaptırmanı tavsiye ederim :) yoksa kesemezsin su almasını :)

kaptırmaları bulmak ne derece kolay bilmiyorum ama silikonla yapıştırmak çok kolay onu biliyorum :D
sökerken kırıldı benimkilerde silikonlayıp öyle taktım :)
su alma olayına gelince belki cam fitilinin dibinden alıyosa silikon atmış olabilir. cürük varsa camı söktürüp alttaki cürükleri yaptırmanı tavsiye ederim :) yoksa kesemezsin su almasını :)

silikonlarım ama tavan bagajım var silikonladıktan sonra sökmek takmak zor olur banada mantıklı geliyor ama işte bagaj faktörü söz konusu :D klip dünyası varmış saniyede bulursam orda buraya yazarım zaten ve tavan çürümesine gelirsek lastikler yıpranmış siyah silikon sıktım şimdilik sızıntı kesildi ama orayı yaptırmak şart daha fazla yürürse çürüme tavan algılayıcısından başıma bela açıcağı kesin!! benim araba bide tam 6 yıl bi depoda yattığı için genelde yatması yüzünden kaynaklanan problemleri çekiyorum.haa bide şimdi benim aracın tavanı hiç boyanmamış güneş yanığımda yok aman boyatma satamazsın diyenler var.dedim niye yaa? takla atmış hissiyatı uyandırıyomuş..:P böle bi şey olabilir mi yaa?:Dtakla atmış araç hiç mi belli etmez kendini o kadar geliştimi teknolojide sıfır gibi topluyolar garip boya takıntısı olanları hiç anlamıyorum :S

çıtanın yerli üretimi çıktı. çifti 100 TL. yalnız sedanlar için olduğundan kupe için biraz çıtalarla oynamak/kısaltmak gerekiyor. ben bu şekilde çözüm buldum. silikonla da güzelce yapıştırdım. sümük gibi yapıştı şimdi çıtalar :D

konu sonuçsuz kalmasın diye yazayım istedim..

Çok sağol Semih sayende bu tip konular gündemde kalıyor :eyv

çıtanın yerli üretimi çıktı. çifti 100 TL. yalnız sedanlar için olduğundan kupe için biraz çıtalarla oynamak/kısaltmak gerekiyor. ben bu şekilde çözüm buldum. silikonla da güzelce yapıştırdım. sümük gibi yapıştı şimdi çıtalar :D

konu sonuçsuz kalmasın diye yazayım istedim..

Nerde çıktı Semih 100 lira iyi fiyat hemde çifti. Meganelarda kronik bi sorun zaten

Geri