Megane 4 Icon Şerit Takip Sistemi

SkyScrapper

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Selamlar,

2024 Mart çıkışlı Megane Icon aracım var. Araçta şerit takip sistemini nasıl çalıştıracağımı bulamadım. Direksiyondaki kısmı ve menülerin fotoğraflarını ekliyorum.
Araçta hiç mi bulunmuyor yoksa gizli özellik olarak mı aktifleştirilmesi gerekiyor ? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Ek olarak gizli özellikleri açtırmalı mıyım ? Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bilmek isterim.

WhatsApp Image 2025-03-26 at 12.24.23.webp
WhatsApp Image 2025-03-26 at 12.24.22 (1).webp
WhatsApp Image 2025-03-26 at 12.24.22.webp

Merhaba. Şerit takip ya da seritten ayrılma özelliği için arabanızın ön camında kamera olması gerekiyor. Var mı?

Üst kısımda bu şekilde bir sensör ya da kamera var ancak şerit takip mi emin değilim. Camın neresinde bulunuyor ? Kontrol edeyim.

cam.webp

Aracınızda mevcut değil.

Linkteki kılavuzuda okuyabilirsiniz

Kameraya + olarak start stop yanındaki tuştanda mevcut olması gerekli

1742982797662.webp

Anladım, peki sonradan taktırabilme imkanım var mı ?

Bu resimden pek anlaşılmıyor. Ancak o yağmur sensörüne benziyor. Kamera yoksa gizli özellikle açılabilecek bir şey değil bu.

Öncamı ve çok fonksiyonlu düğme gurubunu değiştirmeniz, kamera satın alıp kablolarını çektirmeniz, kamerayı serviste kalibre etgirmeniz ve de programlatmanız lazım.

Öncamı ve çok fonksiyonlu düğme gurubunu değiştirmeniz, kamera satın alıp kablolarını çektirmeniz, kamerayı serviste kalibre etgirmeniz ve de programlatmanız lazım.

Teknik olarak yapılabilir, lâkin astarı yüzünü geçer mi fiyatları servise veya renolock gibi firmalara sormak lazım.

Ön cam değişimi
Kablo tesisatı
Şerit takip düğme
Kamera eklemesi ( yağmur sensörüyle tek parça mı, ayrı bir parça mı bilemiyorum )
Kodlama - kalibrasyon

Ayriyetten megane 4 direksiyon kolonu (veya sistemi diyelim) buna uygun mu onu öğrenmek lazım. Makyajsız (2016-2020) megane 4'lerde bu özelliği aktif eden var ama direksiyonu şeritte tutmuyor sadece uyarı vermekte.

Geri