Megane 4 Ani Fren

ayhan76

Kayıtlı Üye
43-Kütahya
Arkadaşlar merhaba. 2024 megane 4 otomatik 1.3 tce 140 hp ikon paket sahibiyim. Araçta bugün sokak arasında sürüş yaparken (ortalama 10-15 km/s) araç aniden el frenini çeker gibi durdu ancak direksiyonu kilitlemedi. Yani araç sadece Bir şeye çarptığımı düşünüp aşağı indim, bir sıkıntı yoktu.

Mesajın devamını yazamadım, buraya ekliyorum. Ardından biraz ilerledikten sonra aracın kendi kendine el frenini çektiğini anladım deneme yoluyla. Aracı 1 saat önce yıkamıştım, acaba sensörlerde su mu kaldı diye düşünüyorum. Otomatik frenlemeyi bu yüzden yapmış olahilir diye aklıma geliyor. Sizin fikriniz nedir? Bu araç neden bir anda yolun ortasında durur (stop etmeyerek)?

Aynı durum bugün benzin alırken bana da oldu(10-15 km hız ile). Sağımdan yayalar yürüyordu. Sanırım yola çıkacakları gibi düşünüp aktif güvenlik sistemi devreye girdi, araç fren yaptı. Fakat çok sakat bir durum. Arkamda araç olsaydı kesinlikle çarpardı.

Aynı durum bugün benzin alırken bana da oldu(10-15 km hız ile). Sağımdan yayalar yürüyordu. Sanırım yola çıkacakları gibi düşünüp aktif güvenlik sistemi devreye girdi, araç fren yaptı. Fakat çok sakat bir durum. Arkamda araç olsaydı kesinlikle çarpardı.
Sakat vallaha hocam. Bende engel de yoktu. Sensörlerle ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum. Biraz alakasız olacak ama araçtaki kadranı da değiştiremiyorum hocam. Devir, kaçıncı viteste gittiğim vs. Diğer meganlardaki gibi görünmüyor. Sizde de durum böyle mi?

Sakat vallaha hocam. Bende engel de yoktu. Sensörlerle ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum. Biraz alakasız olacak ama araçtaki kadranı da değiştiremiyorum hocam. Devir, kaçıncı viteste gittiğim vs. Diğer meganlardaki gibi görünmüyor. Sizde de durum böyle mi?
Evet aynen öyle.

Mesajın devamını yazamadım, buraya ekliyorum. Ardından biraz ilerledikten sonra aracın kendi kendine el frenini çektiğini anladım deneme yoluyla. Aracı 1 saat önce yıkamıştım, acaba sensörlerde su mu kaldı diye düşünüyorum. Otomatik frenlemeyi bu yüzden yapmış olahilir diye aklıma geliyor. Sizin fikriniz nedir? Bu araç neden bir anda yolun ortasında durur (stop etmeyerek)?
ARKA TARAFTAKİ FREN VE PARK SENSÖRLERİ SUDAN DOLAYI UFAK BİR KISA DEVRE OLMUŞTUR ONDAN DOLAYI ARAÇ KENDİNİ KORUMA ALMIŞTIR. ARACI YIKARKEN GENELLİKLE TEKERİN ARASINDAN YAKIN TANZİKLİ SU VURDUKLARI İÇİN SOKETLERİN ARASINA SU KAÇIYOR YADA NEMLENİYOR.

Aha. Vallahi hep bundan korkardım. Fazla teknoloji iyi değil. Megane 4 EDC vitesli mekanik el frenli araç sahibiyim. Görenler bu nasıl el freni diyor. Ben de diyorum ki: Aynı tepkiyi eski kasa Honda Civic'lere de gösterdiniz mi. Onların el freni de aynı diyorum. Tepkimi koyuyorum.

Ben bu mekanik fren kolunu avantaja çevirdim. El frenini indirdikten sonra sağ kolumun bileğini onun üzerine koyuyorum. Arabayı manuel kullanmak istediğim zaman bileğimi hiç kaldırmadan tık tık vites değiştiriyorum.

Ne kadar az sensör. O kadar az sıkıntı.

Geri