Megane 3 Direksiyon Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Makinaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Makinaci

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İyi Günler Arkadaşlar;

2014 Megane 3 1.6 CVT araç sahibiyim. Aracım 60k kilometrede. Benim sorunum 60-70 kilometre hızlardan sonra direksiyonda takılmalar başlıyor direksiyon sanki kademe kademe dönüyor. Bu problemi yaşayan ve çözümünü bulan var mı

İyi Günler Arkadaşlar;

2014 Megane 3 1.6 CVT araç sahibiyim. Aracım 60k kilometrede. Benim sorunum 60-70 kilometre hızlardan sonra direksiyonda takılmalar başlıyor direksiyon sanki kademe kademe dönüyor. Bu problemi yaşayan ve çözümünü bulan var mı
Megan 3 ve fluenslerde kronik bir sorun bendede var.cozum bulduysan bilgi almak istiyorum

Ayni sorun peugeot aracimda olmuştu. Arac hidrolik direksiyonluydu ve direksiyon kutusunda sıkıntı vardi. Kutu değişince çözülmüştü.

Merhaba, bende direksiyon düz durumda 80km hızın üzerinde giderken hissediyordum. Sanki direksiyon iki kademe arasında gibi bir hissiyat veriyordu. Sonra sağ,sol salıncaklar,z rot lar ve amortisörleri değiştirdim düzeldi. Şuan hiç bir sıkıntı yok.

Elektrikli direksiyon kutusu veya direksiyon motorunda arıza olabilir. Direksiyon motorunun aşırı ısınması veya tork sensöründe bir sorun olması, direksiyonun takılmasına neden olabilir. Elektrikli direksiyon beyni hatalı çalışıyor olabilir. Bir OBD cihazı ile EPS beyni taratılarak hata kodlarına baktırabilirsiniz. Veya Direksiyon kutusunda dişli sıkışması veya aşınma olabilir. Direksiyon kolonundaki mafsalların yağsız kalması veya aşınması da takılmalara yol açabilir. Direksiyon mafsalını ve kutusunu kontrol ettirebilirsiniz.

Geri