ben aracımla memnunum motoru ılede gayet memnunum bu bır lagunadan suna buna ne motor kullanıldı nasıl tanıtıldı bılıyorum 2009 dan berı aracın takıbındeyım kırklarelıye ılk gıren arabayıda aldım sımdı dıger konuya gelelım yazdıgımı tam anlamamısn sanırım ben ne dedım zaten reno revızyona gıtmedı farklı bır motor uretıldı revıze asa yada yukarı ozellık ıcın modıfıkasyon bu apayrı bır motor benım soledıgım budur ılaveten aracın degerıden hıcbısı kaybetmıyor ama bu motor reno motoruda degıldır babalar gıbı nıssan otorudur bunun tartısılcak neyı var onu cozemedım nıssanla reno demıs ortak calısalım sen bana benzınlı uret demıs reno nıssana bende senden dızellerı alıyım demıs yapmıslar anlasmayı ve sımdı bu motorları kendı araclarında kullanma hakkınıda kendılerınde saklıtutmuslarayrıca yeterınce ıngılızcem var bak orayı ıyı oku renault bır sey yapmamıs ne yazıyor bır kelıme var anahtar kelıme orda yazan nıssanda bulunan motoru normally-aspirated kı anlamı supercharger yada turbo ıle kombıne demek tır sonuc sudur reno bu motorda oynama yapmamıstır sandık motor seklınde manıfold turbo dısında nıssan ımzalıdır onlarda zaten motor degıldır sonuc motor kodu 1.2 ıle kullıyen farklıdır
iyide dostum daha az önce sen yazmadın mı 1 tane bile renault parçası yoktur diye?
renaultun mais müdürü ortak üretim diyor. fabrika açıklamalarda renault nissan ortak geliştirdi. diyor. hatta şunu söyliyim aslında o motorda bi tek blok nissana ait. kalanın alayı renault. blok ne demek? içindeki piston kol krank blok. kalanı full renault. her allahın günü sanayide motor indirip bindiriyoruz. öle renaultun hiç bişeyi yok filan saçma olmuş. asıl nissanın altı üstü bloğu var. asıl güç teknolojisi beyin yazılım v.s hepsi renault mühendislerine ait.