Megane 2 kapı ve camlardan gelen çıtırtı sesi

Arkadaşlar bu sorun bende de var o dediğiniz yeri tam olarak anlayamadım resimli olarak nereden kaynaklandığını gösterirseniz süper olur :/

Dış kapı kollarının içinde elinizi kapıyı açmak için bulunan çukurda. Siyah ovel bir kapak.

Gerçekten anlatması zormuş umarım anlatabilmişimdir :)

Bu arada yaz geliyor benim başıma gelen ve sizinde başınıza gelebilecek bir cıtırtıyıda şimdiden söyleyim. Yolda yavaş veya hızlı giderken bir cızırtı duyarsanız ön camın üst bölgesinde bulunan cam fitilleri sıcak havadan dolayı yumuşayarak aracın tavan kısmıyla camın arasına girior araç esnerken cızırtı yapıyor bu sesi tam bir ay sonra bulduk :)

Şimdi anladım tam neresi olduğunu yarın bir kontrol edeyim :) ayrıca sizin dediğiniz kısımdanda bir ses geliyor sanırım oranın fitillerinide değişmem gerekecek açıklama için çok sağolun :)

Şimdi anladım tam neresi olduğunu yarın bir kontrol edeyim :) ayrıca sizin dediğiniz kısımdanda bir ses geliyor sanırım oranın fitillerinide değişmem gerekecek açıklama için çok sağolun :)

Arkadaşlar o ses genellikle ön camla göğüsün birleştiği yerde bulunan süngerimsi bir fitilden kaynaklanır. Çözümüde oldukça basittir. O fitilin üzerine Silikon sprey sıkıyorsunuz. Bir daha o sesi duymazsınız. Yani fitil değiştirmeye grek yok.ıslık

Slikon sprey tam olarak nedir abi ? Fiyatı ne kadardır ve uygulama nasıl yapılmalıdır ?

Slikon sprey tam olarak nedir abi ? Fiyatı ne kadardır ve uygulama nasıl yapılmalıdır ?

Slikon oil diye aratırsanız internette bulabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam 16 TL idi. Uygulamasına gelince; tüpü iyice çalkaladıktan sonra ben sağ elimi kullandığım için sağdan sola doğru iki kere gittim. Zaten yağ kutusunun ucunda kendi plastik boru uzantısı var. O araya rahatlıkla giriyor. Uygulayın farkı fark edeceksiniz.

Spor_2368780.webp
Bu yağ genellikle koşu bantlarında kullanılıyor.:eyv

Kadir , kapı kilit karşılıklarınıda yağla , sıkıntılarının çoğunun çözümü orada :eyv

Alacaksın eline slikon spreyi nerde ne kadar delik kuydu fitil varsa sıkacaksın :D tabi elektronik kısımlar hariç yaz geliyor hava sıcakladıkca bu cızırtılar cıtırtılar bolca olacak ha sanmayın ki sadece renault için, emin olun buna vw seat hundai kia vs vs çoğu araçta var bunlar vw forumlarına bakabilirsiniz. Bunlar sizi aracınızdan soğutmasın.

Öneriler için çok sağ olun izin günümde genel bi kontrol yapacağım :) Resimleri paylaşırım sevgiler :)

benimde cd-kasetçaların ordan ve havalandırma ızgaralarının ordan geliyor.bi ara boşluk bulursam kasetçaları söktürüp izole ettirecem :)

Geri