Megane 2 kapı ve camlardan gelen çıtırtı sesi

BerkRNL75

Berk SARIOĞLU
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar megane 2 aracımda yolda 70 80 kmyi geçtikten sonra 4 kapıdan veya camlardan çıtırtı sesi geliyor ne olduğunu bi türlü çözemedim deli olacam :sinirli daha önce ClioIII üm vardı onda da aynı sorun vardı bu tüm renaultlarda mı aynı yardımcı olurmusunz ne yapabilirm

Özellikle soğuk havalarda çıtırtılar artıyor,kullanılan malzeme kalitesinden kaynaklanıyor bence...

bende de vardı aynı sorun kapı kollarının arkasındaki siyah renkli dikdörtgen şeklindeki sensör kapağı diye tabir edilen kısımdan geliyordu. serviste siyah contaya benzeyen ama conta olmayan döşeme macunu diye tabir ettikleri bir macunla o kapağın etrafına sargı yaptılar yerinden çıkarıp tekrar taktılar ses seda kalmadı.çıtır çıtır ses yapardı araç hızlandıkça şu an hiç bişey kalmadı.dediğim kapakları bi kontrol edin eğer oynuyorlarsa mutlaka ses yapıyorlar :eyv

mustafa abi yazın da yapıoyr ihsan abinin dediği gibi hız yaptıkca çıtırtı sesi geliyor. Olmassa bi servise gidip gösteriyim kapıyı fln yerinden mi söküolar bu işlemi yaprken ?

benim arabam 2010 model megane 2 daha 29.500 km de ses gelmeyen yeri yok özellikle ön konsoldan ve kapılardan ben dert etmiyorum acıyorum muzigi ohh ne bi ses ne baska bisey kronik sorunu bu megane 2 lerin çıtırtılar çatırtılar tıkırtılar o yüzden sıkıntı etmeyin müzigi acın yeter.. ben memnunum aracımdan özellikle motorundan cok memnunum seri atak ivmelemesi harika az once calıstırdım bi 15 dk maaşallah tık demeden zorlanmadan çalıstı :eyv

evt ya bnm arabanın ön konsaldan ses gelmioyrda işte dediğim gibi o kapıların ordan gelen çıtırtı sesi şehir içi hiç farkedilmior ama uzun yolda rahatsız ediyor insanı bi süre sonra bnde daha önce clio III vardı onda da aynı sorun vardı. Yoksa onun haricinden bnmde arabamdan hiç bir sıkıntım yok :)

mustafa abi yazın da yapıoyr ihsan abinin dediği gibi hız yaptıkca çıtırtı sesi geliyor. Olmassa bi servise gidip gösteriyim kapıyı fln yerinden mi söküolar bu işlemi yaprken ?

5dk lık bir işlem o dediğim kapakları çıkardı tırnaklı bişi zaten etrafına döşeme macunu sarıp kapağı tekrar oturttu hem oynaması kesildi hemde ses seda kalmadı.bunu sen bile yapabilirsin.ince uçlu bir tornavida ile kapağı kastırıp yerinden çıkart paket lastiğini çift kat yap etrafına geçir kapağı tak yerine ses kalmaz :eyv

valla benim aracı 2004 model kasım 2011 de aldım 90000 km deydi hiç bir yerinden ses gelmiyor ses geliyor diyenlerin aracına bi gün binip bakmak istiyorum doğrusu nasıl bi ses die :)

tamam saol ihsan abi :)

çıtırtı kapı kolunun arkasındaki sensör plastik koruma camlarından geliyor

Geri