Nedret bey öncelikle hayırlı olsun ama aracınızı satmanıza dostane olarak biraz üzüldüm , umarım bizleri unutarak değerli bilgi ve tecrübelerinizden biz megane 2 kullanıcılarını mahrum etmezsiniz Şimdiden yeni aracınız da hayırlı olsun...
Kendi sorunuma gelirsem , rölantide herhangibir titreme vs yok Nedret bey... Sadece sogukken motor sesi değişiyor ki buda normaldir her araçta bu durum var...
Baskı balatanın da bitmiş olacağına şu sebeplerle düşünmüyorum , bu sorunum havaların soğumasıyla ortaya çıktı.. Yazın böyle bir sorunum mevcut değildi ve aracı 5-6 km kullandıktan sonra bu sorunum ortadan kalkıyor...Sürekli yapıyor olsa evet baskı balatadan kaynaklanacağını bende düşünürdüm ama sadece günün ilk çalıştırma anında yapıyor ve sonrasında gün içerisinde bunu hiç tekrar etmiyor...Ta ki ertesi gün ilk çalıştırmaya kadar...
Aracı 1000 kmdir kullanıyorum debriyaja alışamama gibi bir durum olmadığının düşüncesindeyim sebebi ise aracı 5-6 km trafikte kullandıktan sonra gayet güzel bir şekilde araç herhangi bir titreme silkeleme olmadan kalkıyor...Ama bu günün ilk çalıştırma anında ki 5-6 km ne yaptıysam araç silkeleme yapmadan kalkmıyor... Aracı 2000 devirde de kaldırsam bu silkelemeyi yapıyor..Hele birde dik yokuşta kaldıracaksam yandık.. Yani düşük devirde kaldırdığım için bu silkelemeyi yapmıyor... Ki aracı ilk aldığımda araca acemiliğimin olduğu zamanda dahi bu şekilde yapmıyordu...
İnternetten ne kadar araştırsamda buna benzer bir sorunu olanı görmedim.. Genelde benim sorunumun tam tersi sıkışık trafiğe girdiği zaman araçlarda titreme silkeleme oluyormus.. Benimkinde ise aracım ısınmıssa ne kadar sıkışık trafikte olsa bu silkelemeyi yapmıyor...
Ama yinede balata durumunu öğrenmek için dediğinizi uygulayıp buradan size yazacağım...
Öncelikle dostane düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Aracımı mecburiyetten satılığa çıkarmıştım abim ben alayım dedi verdik bakalım. Son zamanlarda ağar bir süreçten geçiyorum düzelirse daha iyisini alırım inşallah. Ben bu sitenin ilk kurulduğundan beri varım aslında ama işim gereği çok yoğundum uzun bir süre burda olamadım. Bu aralar vaktim çok fazlasıyla inşallah elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Keşke imkan olsada canlı canlı bakabilsem sorunu sıkıntısı olan araçlara ama maalesef olmuyor burdan dilimiz döndüğünce.
Bana kalırsa tarif ettiğiniz bu sorun ya enjektörler küçük sıkıntı varsa soğukken böyle yapar, yada motor üst takozu veya şanzuman alt takozundan bunlar sorunluysa yazın hava yumuşak olduğu için pek belli etmez ama havlar soğuduğu için bu takozlar sertleşiyor ve siz biraz arabayı kullanınca motor sürekli titreşimde olduğundan dolayı takozlar biraz ısınıyor haliyle ve titremeyi kesiyor olma ihtimali yüksek.
Bu iki ihtimal dışında bişey kalmıyor sizin tarife göre.