Megane 1 Motor sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan makkoç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hmm teşekkür ederim anadolu olan bir arkadaşım var aracında motoru aşırı sesli ve lpg kullandığı için motor kuruyup kalmış arabanın çalışması inanılmaz derecede tutarsız. Neyse silk adında bor katkı yağını kullandı 450 km de motorda gözle görülür değişiklikler oldu. İlerleyen zamanlarda ne olur bilemem. :)

Konuyu hortlattim ama, aynı benzer sorun bendede var.
Megane 1.6 8v aracım 2000 devir üzerinde çok aşırı ses titreme ses yapıyor çözümü nedir ? Bi usta baskı balatan zayıf kaçırma yapıyor ondan dedi değiştirdik hala aynı. Baska usta motor kulaklarından yaptığını söyledi. Travesi söküp baktilar herşey normal deyip topladılar sonuç yine aynı..

Kupa avcısı
Daha önce yazdıklarımı okumuşundur.Ben bu ses konusunda 3-4 defa yağ değiştirdim.En son Castrol Magnetik 10-40 koydurdum ses eskiye göre biraz eksildi fakat nedendir bilmiyorum hangi ustaya,servise götürdümse hepsi aynısını söylüyor. ( Bu arabada bir şey yok , magane 1 sesli çalışır ) artık motor sesini dinlemiyorum.
Titremeye gelince benim bildiklerim motor kulaklarından,rot balans ayarından,boğaz kelebeğinin temizlenmesi
Benden bir tavsiye istersen şayet fazla bir şikayetin yoksa Sanayide veya servislerde aracını kurdalatma , bilen bilmeyen orasını burasını kurdalıyor sonra bir yeri yaparlarken başka bir yer bozuluyor.Özel serviste arka Amörtisör değiştirttim 5 ay sonra ses yapıyor dedim,garantiye girmiyor dediler millet artık paranın peşinde
iyi günler

Geri