Megane 1 - Araba Gitmiyor ve Çok Yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Veyo323
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
enjektörün ordaki kabluların ordaki kabluyla oynadığım zaman 5 dakikalığınada olsa bi düzelme oldu ondan sonra gene aynı oldu ankarada oturupta bana adam akıllı bi servis söyliyebilecek birisi varsa nolur söylesin

arabayı bilgisayara bağlatmadınız mı büyük ihtimal arıza orada görünür. bide akünün kutup başını sökün bir kaç dakika sonra takın belki düzelir denemeden zarar gelmez. son çare yetkili servise götürün arızadan bahsedin 100tl diyelim arıza tespit parası alır arabanın neyi var neyi yok ortaya çıkarır sonra ister serviste ister sanayide istediğiniz yerde yaptırırsınız. sanayide deneme yanılma yöntemiyle 500tl harcatmışsınız kim bilir daha ne kadar gider

arabayı bilgisayara bağlatmadınız mı büyük ihtimal arıza orada görünür. bide akünün kutup başını sökün bir kaç dakika sonra takın belki düzelir denemeden zarar gelmez. son çare yetkili servise götürün arızadan bahsedin 100tl diyelim arıza tespit parası alır arabanın neyi var neyi yok ortaya çıkarır sonra ister serviste ister sanayide istediğiniz yerde yaptırırsınız. sanayide deneme yanılma yöntemiyle 500tl harcatmışsınız kim bilir daha ne kadar gider
sa abi önecelikle bügün bilgisayara bağlattırdım arabayı verdiği arzılar şöyle oksijen sönsöirü arızası,immobilozer arızası,gaz kelebeği arızası,kontrol ünitesi arızası,ısı sensörü arızası bunları verdi bildiğim kadarıyla kontrol ünütesi ne diye sorduğumda beyin dediler bi tırstım açıkçası şaşırdım

oksijen sensörünün yerini net olarak biLEN VARMI

sa abi önecelikle bügün bilgisayara bağlattırdım arabayı verdiği arzılar şöyle oksijen sönsöirü arızası,immobilozer arızası,gaz kelebeği arızası,kontrol ünitesi arızası,ısı sensörü arızası bunları verdi bildiğim kadarıyla kontrol ünütesi ne diye sorduğumda beyin dediler bi tırstım açıkçası şaşırdım

heheamma sorun varmış be...çalışan ne varmış peki arabanda .:ssss

oksijen sensörü değil, kurcalatma boşuna...bobinlere baktır

walla alakasız olacak ama. motorun hava alışında sıkıntı olabilir mi? senin arabanın motoru sanki hava almadığı için yanma tepkimesini tam gerçekleştiremiyor buda tüm motor sistemini etkiliyor gibi.

arabanın bobinleri yeni de zaten arabadan soğudum açıkçası 3 gündür kontağını dahi çevirmedim artık öyle bi bunaldımki dedim bu parçaların yenisini alıyım takalım dedim usta tanıdık bu parçalar sadece 2000 bin tl tutar dedi bana kalırsa elektironik sistemde ya temassızlık var yada bişiy bozuldu hepsini tetikliyo

yani öyle bişey..
iyi bi elektirikçiye götür bence..

sensörlerin hepsinin aynı anda bozulması çok zor bir ihtimal

yani öyle bişey..
iyi bi elektirikçiye götür bence..

sensörlerin hepsinin aynı anda bozulması çok zor bir ihtimal

abi elektirikçiye götürdüm arabyı adam her yerine baktı bakmadı yer kalmadı 2 gün boyunca bende yanındaydım en sonunda bilgisayara bağladık baktık verdiği arızlar şöyle
eksantirikmili pozisyon sensörü kesiklik veya arıza
lambda sensörü kesiklik veya arıza
krankmili konum sensörü kesiklik veya arıza
emme manifoldu basınç sensörü devre kesintisi
gaz gelebeği pozisyon sensörü devre kesintisi
soğutma suyu sıcaklık sensörü devre kesintisi

birde araba eskisine göre iyicene acayip çalışmaya başladı alt devirdede ölü yüksek devirdede ölü arabam şu an bobinler yeni buji kabloları yeni bujiler yeni sıkıntı adamlar çözemiyolar ben şimdi bunları değiştircem düzelmiycek onadan sonra bide usta katili olucam ve araba eskisine göre sesli çalışmaya başladı ver rolantıda çalışırkene hır hır diye çalışıyo ve araba titriyo

Geri