Mavi antifiriz

min. biraz üstündeki antifiriz seviyem min. tam üstüne gelmiş. bunun için servise gidip ekletme yapmalımıyım yoksa kendi saf su vb. eklesem bir sıkıntı olur mu?

bence saf su ekleyin. eğer servise gidecekseniz aman dikkat edin benim başıma gelen gibi sizede olmasın. yani organik antifirizin üzerine clasic antifiriz eklemesinler

saf su koysak bir sıkıntı olmaz herhalde. birde antifiriz lazım oldukça bu yedek depodan alım yapılıyor değilmi? yani sistemde hali hazırda mevcut antifiriz.

zaten çok fazla bi miktar değil en fazla 200 ml alır saf su koyun sıkıntı olmaz.

saf su koysak bir sıkıntı olmaz herhalde. birde antifiriz lazım oldukça bu yedek depodan alım yapılıyor değilmi? yani sistemde hali hazırda mevcut antifiriz.
Evet, sistemdeki antifrizli soğutma suyu eksildikçe yedek depodan (genleşme kabı) alıyor ve sistemde bildiğim kadarıyla 5 lt civarı antifrizli soğutma suyu bulunuyor. Haliyle eklenecek az miktarda saf su donma derecesini çok fazla etkilemeyecektir.

Bugün 2 aylık aracımın motor suyunun minimuma indiğini gördüm. Mais 'e gittim kaçak mı var diye merak ettim. Yeni araçta sıvılar dolaştıkça azalmıştır normal dediler. Belki başlangıçta az koyduklarındandır bilmiyorum. Ama sağolsunlar aynı renk sıvıdan takviye yapmışlar. Ben sarı dedim ama onlar yeşil diyorlar :)

Aman dikkat edin benimkine mavi koydular içindeki ile birleşince yeşil bir hal aldı komple değiştirdim total turuncu antifiriz koyduk

Özellikle söyledim sarı değilse koymayın diye. Yoksa mavi koydular da ondan mı yeşil diyor hehe

zaten eğer öyleyse şimdi içindeki sarı ile bu karışmıştır genleşme kabından bakarsanız hemen belli oluyor. benim sapsarı olan antifirize 250 ml mavi koyulunca rengi bir gün sonra yeşil oldu.

Şimdi baktım da fosforlu gibi bir sarı olduğundan bayide yeşil diyorlar sanırım. Orjinalinde olandan farklı bir renk değil. Cam suyu eklemişler mi bilmiyorum. Camsuyu haznesini ağzına kadar doldurmakta sorun yoktur heralde değil mi?

Geri