Lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var...

Hayırlı olsun aracınız ve geçmiş olsun aynı anda.

Hocam söylemeden edemeyeceğim, keşke aracın satışı olmadan bir tur binseydiniz deneme yapsaydınız. Exper kontrolü yaptırsaydınız.

Titremeyi çok düşük hızlarla da yapıyorsa alt takımdan olmayabilir. Am düşük hızlarda yok hız arttıkça daha hissedilir oluyorsa alt takım ayarı ile hiç kalmaz o titreme.

Lastik ebadı konusunda 205/55 üretici tarafından kullanılabilir diyorsa onu kullanın. Yakıtta büyük bir değişme olmaz. 3.8 değil 4.0 yakarsınız en fazla. Ayrıca 205/55 R16 bir lastiği 195/55 R16 dan daha ucuza alırsınız.

Taner abi konuyla alakası yok ama resimdeki multimedya sistemi senin araca mı ait abi :D

Taner abi konuyla alakası yok ama resimdeki multimedya sistemi senin araca mı ait abi :D
Evet Melih bizzat aracıma ait görüntü :)

Merhaba ben foruma dün kaydoldum ve geçen cuma günü Clio 4 2016 makyajlı kasa 1.5 DCI 90 bg manuel icon modelinden satın aldım. Clioyu senelerdir yollarda gördüğümde hep almak isterdim. Bir, bir buçuk yıldır da almak için uğraşıyordum. Fakat gerçekten şu anda aldığıma alacağıma pişman olmuş durumdayım. Araçta hafif bir titreme, sallama var ve bunu direksiyonda değil aracın her tarafında yapıyor. Yavaşken de hızlıyken de yapıyor.Süspansiyon zaten sert ve bunun üzerine bir de bu sallama gerçekten konfor bırakmıyor araçta. Lastiklerden şüphelendim ve lastikçiye götürdüm.195/55/16 riken lastikler var üzerinde.Lastikçi test edince lastiklerde taban kayması olduğunu ve bunun belirttiğim sallamayı yapabileceğini söyledi.Aracı daha yeni aldım ve lastikler de eski değil.En azından 1-2 sezon götürür diye düşünüyordum.Durduk yere masraf çıktı ve daha kredi borcunu ödemeye bile başlamadan..Lastikçi 205/55/16 almamı önerdi daha uygun fiyatlı sorun olmaz dedi ama emin olamıyorum kaldı ki sorunun kesin lastiklerden olduğundan da yüzde yüz emin değilim.Böyle bir sorun yaşamış olan varsa ve cevap yazarsa çok sevinirim.Bu forumda 205/55/16 kullanmış birçok kişinin yorumunu gördüm ve genel olarak memnunlar. Continental wintercontact ts 860 modelinden 205/55/16 ebadında almak istiyorum fakat garantisi devam ediyor aracın. Bu durumu servise bildirmeli miyim? Orijinal ebatı bozmamam gerektiğini söyleyeceklerine eminim.205 taktırırsam konforun artacağı fakat yakıt tüketiminin de artacağı söyleniyor.Gerçekten emin olamıyorum bana yol gösterin lütfen.Bir diğer sorun da rüzgar sesi ve 70 km/h sürate ulaşır ulaşmaz kelebek camlarından rüzgar sesi geliyor ve işin garibi şoför koltuğunun oradaki kapı ya da camdan aracın hava geçirdiğini düşünüyorum çünkü sol bacağım üşüyor resmen.Çok fazla yazıp kafanızı şişirdim belki ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum.Okuma zahmetinde bulunup cevap yazanlar olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..

Hoşgeldiniz. Benim başıma buna benzer bir titreme olayı geldi. En çok 50-70km hızlarda hissedilir. Hızlandıkça azalır. 150-160km/sa hızda hissetmezsiniz. Rot- balans da sorunsuz çıkar ancak aracı askıya alıp lastiği çevirdiğinizde lastiğin alt tarafına baktığınızda çok küçük bir bölgede atlama yaptığını görürsünüz, bununda nedeni lastik tabanındaki tellerin kırılmasıdır. Ben lastiğimi değiştirdiğimde düzelmişti. Bundan da olabilir isterseniz kendi gözünüzle bir bakın. Atlama varsa taban bozulmasındandır. Geçmiş olsun.

Hoşgeldiniz. Benim başıma buna benzer bir titreme olayı geldi. En çok 50-70km hızlarda hissedilir. Hızlandıkça azalır. 150-160km/sa hızda hissetmezsiniz. Rot- balans da sorunsuz çıkar ancak aracı askıya alıp lastiği çevirdiğinizde lastiğin alt tarafına baktığınızda çok küçük bir bölgede atlama yaptığını görürsünüz, bununda nedeni lastik tabanındaki tellerin kırılmasıdır. Ben lastiğimi değiştirdiğimde düzelmişti. Bundan da olabilir isterseniz kendi gözünüzle bir bakın. Atlama varsa taban bozulmasındandır. Geçmiş olsun.
Hoş buldum sağ olun.2 ayrı lastikçide lastikleri balans makinesine takıp baktım.Dediğiniz gibi atlama yapıyor ve bunu gözle bile farkediyorsunuz.Lastikler kormoran diye bir marka ki hiç güvenmiyorum.Taban bozulmuş lastik dönerken yalpalıyor ve epey bir soruşturdum sorun kesinlikle bundan diyorlar.Yarın continental ts860 205/55/16 ebatında alacağım tanesi 400 tl.den.Umarım sıkıntı kalmaz

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Arabayı almadan önce birkaç km kullandım ve eskpere de götürdüm nokta hata çıkmadı ve de bu titremeyi dikkat etmezseniz anlamıyorsunuz. Çok büyük bir sallama değil ama ben fark ettim. Keşke ilk bindiğimde fark etseydim ama o gün fark etmemiştim. Lastiklere zaten güvenmiyordum sadece birer mevsim götürseler yeterdi ama neyse kısmet değilmiş. Continental lastikleri yarın taktıracağım 20/55/16 ebatında. Umarım bir sorun kalmaz

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Arabayı almadan önce birkaç km kullandım ve eskpere de götürdüm nokta hata çıkmadı ve de bu titremeyi dikkat etmezseniz anlamıyorsunuz. Çok büyük bir sallama değil ama ben fark ettim. Keşke ilk bindiğimde fark etseydim ama o gün fark etmemiştim. Lastiklere zaten güvenmiyordum sadece birer mevsim götürseler yeterdi ama neyse kısmet değilmiş. Continental lastikleri yarın taktıracağım 20/55/16 ebatında. Umarım bir sorun kalmaz
dostum aracın hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız. aracı sıfır almıştım 6 ay sonra çelik jant takmaya karar verdim taktırdım jantı taktınsonra 90 nı 100 geçince direksiyonda bariz bir şekilde titreme vardı tekrardan lastikçiye gittiğimde başka bir elaman lastiği söktü balansını kontrol etti jantın üzeindeki balans kurşunlarını yeniledi ve balans ayarı yaptı hız denemelerinde 160 a kadar çıktım ogün bugündür netitreme nede çekme var araçta güya önceki elamanda balans ayarı yapmıştı bence balanstan iyi anlayan birilerine göster.

dostum aracın hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız. aracı sıfır almıştım 6 ay sonra çelik jant takmaya karar verdim taktırdım jantı taktınsonra 90 nı 100 geçince direksiyonda bariz bir şekilde titreme vardı tekrardan lastikçiye gittiğimde başka bir elaman lastiği söktü balansını kontrol etti jantın üzeindeki balans kurşunlarını yeniledi ve balans ayarı yaptı hız denemelerinde 160 a kadar çıktım ogün bugündür netitreme nede çekme var araçta güya önceki elamanda balans ayarı yapmıştı bence balanstan iyi anlayan birilerine göster.
Teşekkür ederim abicim yalnız bendeki sorun direksiyon titremesi şeklinde değil. Yani şöyle ifade edeyim sürekli ufacık çukurlardan ve tümseklerden geçiyor gibi hafif hafif zıplıyor araç.Rölantide titreme yok hızlanınca artan bir titreme yok.Sadece direksiyonda titreme yok.2 ayrı yerde lastikleri kontrol ettirdim sonuncusu tanıdık hem de.İkisi de aynı şeyleri söyledi lastik tabanında sorun var.Bir lastikte de değil üstelik.Bakalım yarın lastikleri değiştirince düzelecek diye umuyorum.

Geri