Lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var...

KrAlex10

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba ben foruma dün kaydoldum ve geçen cuma günü Clio 4 2016 makyajlı kasa 1.5 DCI 90 bg manuel icon modelinden satın aldım. Clioyu senelerdir yollarda gördüğümde hep almak isterdim. Bir, bir buçuk yıldır da almak için uğraşıyordum. Fakat gerçekten şu anda aldığıma alacağıma pişman olmuş durumdayım. Araçta hafif bir titreme, sallama var ve bunu direksiyonda değil aracın her tarafında yapıyor. Yavaşken de hızlıyken de yapıyor.Süspansiyon zaten sert ve bunun üzerine bir de bu sallama gerçekten konfor bırakmıyor araçta. Lastiklerden şüphelendim ve lastikçiye götürdüm.195/55/16 riken lastikler var üzerinde.Lastikçi test edince lastiklerde taban kayması olduğunu ve bunun belirttiğim sallamayı yapabileceğini söyledi.Aracı daha yeni aldım ve lastikler de eski değil.En azından 1-2 sezon götürür diye düşünüyordum.Durduk yere masraf çıktı ve daha kredi borcunu ödemeye bile başlamadan..Lastikçi 205/55/16 almamı önerdi daha uygun fiyatlı sorun olmaz dedi ama emin olamıyorum kaldı ki sorunun kesin lastiklerden olduğundan da yüzde yüz emin değilim.Böyle bir sorun yaşamış olan varsa ve cevap yazarsa çok sevinirim.Bu forumda 205/55/16 kullanmış birçok kişinin yorumunu gördüm ve genel olarak memnunlar. Continental wintercontact ts 860 modelinden 205/55/16 ebadında almak istiyorum fakat garantisi devam ediyor aracın. Bu durumu servise bildirmeli miyim? Orijinal ebatı bozmamam gerektiğini söyleyeceklerine eminim.205 taktırırsam konforun artacağı fakat yakıt tüketiminin de artacağı söyleniyor.Gerçekten emin olamıyorum bana yol gösterin lütfen.Bir diğer sorun da rüzgar sesi ve 70 km/h sürate ulaşır ulaşmaz kelebek camlarından rüzgar sesi geliyor ve işin garibi şoför koltuğunun oradaki kapı ya da camdan aracın hava geçirdiğini düşünüyorum çünkü sol bacağım üşüyor resmen.Çok fazla yazıp kafanızı şişirdim belki ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum.Okuma zahmetinde bulunup cevap yazanlar olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..

Hoş geldiniz ailemize. Öncelikle sorunun çözümünü lastikçide değil , ön düzenciye gidip lastik balanslarınıza ve jantlarınıza baktırarak aramanızda fayda var.Zaten lastikçi teşhisi koyamamış.Yapabilir ,olabilir ,normaldir , bunlar böyle diyen ustalar size boşa para harcatır.Sorununuz düzelmez.

ilaveten , bu titremeyi aracı boşa attığınızda kesiyorsa direk tamirciye gidin.

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.forum sayfasında ve youtube de Kelebek camın dan gelen rüzgar sesi çözümü mevcut.izmir'de olan 3 arkadaşa uyguladık ve sorunu ortadan kaldırdık.Lastikler konusun da ise ne kadar büyür ise o kadar yakıt artar demişti bana servis ama siz genede ilk önce bir ön düzenciye gidin ve kontrol ettirin.tekrar hoşgeldiniz

Lastikçi lastik satmaya çalışmış gibime geldi... Arkadaşlarında dediği gibi önce adam akıllı bir usta görsün.

MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim hoş buldum.Ben aslında rot ve balans ayarına bakmaları için götürdüm balanstan olmadığını çünkü balanstan olsa temelde direksiyonun titreyeceğini söylediler.Balans makinesine takıp lastiklerin çalışmasını kontrol ettiler ve taban kayması varmış özellikle sol önde çok fazla varmış ve bu denge sorunu yapan bir şeymiş.Aracı boşa attığımda bu titremeyi kesmiyor diye biliyorum ama bugün yine dikkat edeceğim.
Hoş geldiniz ailemize. Öncelikle sorunun çözümünü lastikçide değil , ön düzenciye gidip lastik balanslarınıza ve jantlarınıza baktırarak aramanızda fayda var.Zaten lastikçi teşhisi koyamamış.Yapabilir ,olabilir ,normaldir , bunlar böyle diyen ustalar size boşa para harcatır.Sorununuz düzelmez.

ilaveten , bu titremeyi aracı boşa attığınızda kesiyorsa direk tamirciye gidin.

Hoş bulduk teşekkür ederim. Ankaradayım ve önerebileceğiniz iyi bir ön düzenci var mı?
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.forum sayfasında ve youtube de Kelebek camın dan gelen rüzgar sesi çözümü mevcut.izmir'de olan 3 arkadaşa uyguladık ve sorunu ortadan kaldırdık.Lastikler konusun da ise ne kadar büyür ise o kadar yakıt artar demişti bana servis ama siz genede ilk önce bir ön düzenciye gidin ve kontrol ettirin.tekrar hoşgeldiniz

Lastikçi lastik satmaya çalışmış gibime geldi... Arkadaşlarında dediği gibi önce adam akıllı bir usta görsün.

MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim cevabınız için. Ankaradayım ve önerebileceğiniz iyi bir ön düzenci var mı?

ankarayı hiç bilmem izmir olsa çok yardımcı olurdum ama en azından google haritalarda veya yapılan yorumlardan bulabilirsiniz iyi bir yer diye düşünüyorum

Başka bir öndüzenvciye göster, rölantide sallama yok dimi varsa motor kulağı arızalı olabilir.mümkünse lastik satmayan rot balanscıya git , belki bıyıkların gevşektir belki akslarda sorun vardır.

Öncelikle hayırlı olsun aracınız titreme sorunu benim aracımda da vardı 1.5 icon otomatik ilk aldığımda araç 32 bin km deydi kalkışlarda yokuşlarda dur kalk larda çok fazla sesli sarsıntı yapıyordu 40 bin km bakımına götürdüğümde söyledim bu şikayetlerimi baskı balata şanzıman seti komple değişti ( GARANTİ ) den ondan sonra geçti titreme şuanda bir sıkıntı yok rüzgar sorunuyla servisin çok ilgilendiğini söyleyemem yaptık diyolar ama sonuç pek değişmedi süspansiyonlar zaten teşhisi yapmışsın gerçekten çok sert ve rahatsız edici sana ufak bi tavsiyem daha çok ses duyacaksın arabada eğer bu seslere takarsan hiç keyif alamazsın araçtan gerçi ben sese çok takılan biriyim insan ister istemez takıyor :D

Geri