Merhaba ben foruma dün kaydoldum ve geçen cuma günü Clio 4 2016 makyajlı kasa 1.5 DCI 90 bg manuel icon modelinden satın aldım. Clioyu senelerdir yollarda gördüğümde hep almak isterdim. Bir, bir buçuk yıldır da almak için uğraşıyordum. Fakat gerçekten şu anda aldığıma alacağıma pişman olmuş durumdayım. Araçta hafif bir titreme, sallama var ve bunu direksiyonda değil aracın her tarafında yapıyor. Yavaşken de hızlıyken de yapıyor.Süspansiyon zaten sert ve bunun üzerine bir de bu sallama gerçekten konfor bırakmıyor araçta. Lastiklerden şüphelendim ve lastikçiye götürdüm.195/55/16 riken lastikler var üzerinde.Lastikçi test edince lastiklerde taban kayması olduğunu ve bunun belirttiğim sallamayı yapabileceğini söyledi.Aracı daha yeni aldım ve lastikler de eski değil.En azından 1-2 sezon götürür diye düşünüyordum.Durduk yere masraf çıktı ve daha kredi borcunu ödemeye bile başlamadan..Lastikçi 205/55/16 almamı önerdi daha uygun fiyatlı sorun olmaz dedi ama emin olamıyorum kaldı ki sorunun kesin lastiklerden olduğundan da yüzde yüz emin değilim.Böyle bir sorun yaşamış olan varsa ve cevap yazarsa çok sevinirim.Bu forumda 205/55/16 kullanmış birçok kişinin yorumunu gördüm ve genel olarak memnunlar. Continental wintercontact ts 860 modelinden 205/55/16 ebadında almak istiyorum fakat garantisi devam ediyor aracın. Bu durumu servise bildirmeli miyim? Orijinal ebatı bozmamam gerektiğini söyleyeceklerine eminim.205 taktırırsam konforun artacağı fakat yakıt tüketiminin de artacağı söyleniyor.Gerçekten emin olamıyorum bana yol gösterin lütfen.Bir diğer sorun da rüzgar sesi ve 70 km/h sürate ulaşır ulaşmaz kelebek camlarından rüzgar sesi geliyor ve işin garibi şoför koltuğunun oradaki kapı ya da camdan aracın hava geçirdiğini düşünüyorum çünkü sol bacağım üşüyor resmen.Çok fazla yazıp kafanızı şişirdim belki ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum.Okuma zahmetinde bulunup cevap yazanlar olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..