Lastik tavsiye

Maddi zarar ama hayat kurtarmada kâr.:eyv

Maddi zarar ama hayat kurtarmada kâr.:eyv

evet abi bir çok kişinin görüşü bu yöndeyken,yapcak bişey yok...akıl akıldan üstündür diye düşündüğüm için zaten buradaki arkadaşlara danışmıştım ki saolsunlar bildiklerini esirgemediler :)

zaten arabaya yaptığın masrafı maddi zarar olarak görüyorsan hiç binme arabaya. o zihniyetle çok şey kaybedersin.. arabaya biniyorsan masrafı göze alacaksın sonuçta bakımıdır lastiğidir önemli şeyler..can taşıyorsun sonuçta hadi kendini düşünmüyorsun aileni veya bir kaza durumunda karşı tarafa zarar verebilirsin.. o yüzden bilindik markalardan şaşmamak lazım..

zaten arabaya yaptığın masrafı maddi zarar olarak görüyorsan hiç binme arabaya. o zihniyetle çok şey kaybedersin.. arabaya biniyorsan masrafı göze alacaksın sonuçta bakımıdır lastiğidir önemli şeyler..can taşıyorsun sonuçta hadi kendini düşünmüyorsun aileni veya bir kaza durumunda karşı tarafa zarar verebilirsin.. o yüzden bilindik markalardan şaşmamak lazım..
ben arabaya yaptığım masrafı maddi zarar olarak görüyorum diye bir şey demedimki ,sadece bu aralar biraz sıkışık olduğum ve lastiklerinde değişim zamanı geldiğini düşündüğüm için eğer 170 tl lik lastikle 250 tl lik bir lastik arasında aman aman bir fark yoksa 170 tl lik lastiği almak bana daha mantıklı gelmişti..zaten benim almayı düşündüğüm markalarda (dunlop,nokian,pırelli) öyle çok dandik markalar değildi....yinede düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim :)

ben arabaya yaptığım masrafı maddi zarar olarak görüyorum diye bir şey demedimki ,sadece bu aralar biraz sıkışık olduğum ve lastiklerinde değişim zamanı geldiğini düşündüğüm için eğer 170 tl lik lastikle 250 tl lik bir lastik arasında aman aman bir fark yoksa 170 tl lik lastiği almak bana daha mantıklı gelmişti..zaten benim almayı düşündüğüm markalarda (dunlop,nokian,pırelli) öyle çok dandik markalar değildi....yinede düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim :)

lastik 5 yıl kullanılacak çok önemli bir ekipman. imkanlar el verdiği ölçüde en kalitelisini (fiyat/fayda orantısıyla) almak mantıklı. isim yapmış kaliteli bir markaya 250 vermek yerine aynı seviyede başarılı başka bir marka 200'se, bende hesaplı olanı tercih ederim:)

michelin yumuşak, dünya markası ama yanak yumuşaklığı nedeniyle türkiye yol şartlarına uygun görmüyorum

lastik seçerken, etiket değerleri, test sonuçları, kullanıcı yorumları bir arada derlenip karar vermek mantıklı geliyor

ek bilgi olarak 2012 adac yaz lastiği test sonuçlarına göz atabilirsiniz

[video]http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId =113497&SourcePageId=31821[/video]

lastik 5 yıl kullanılacak çok önemli bir ekipman. imkanlar el verdiği ölçüde en kalitelisini (fiyat/fayda orantısıyla) almak mantıklı. isim yapmış kaliteli bir markaya 250 vermek yerine aynı seviyede başarılı başka bir marka 200'se, bende hesaplı olanı tercih ederim:)

michelin yumuşak, dünya markası ama yanak yumuşaklığı nedeniyle türkiye yol şartlarına uygun görmüyorum

lastik seçerken, etiket değerleri, test sonuçları, kullanıcı yorumları bir arada derlenip karar vermek mantıklı geliyor

ek bilgi olarak 2012 adac yaz lastiği test sonuçlarına göz atabilirsiniz

[video]http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId =113497&SourcePageId=31821[/video]

taylan abi sen beni bitirdin şu an son vuruşu yaptın valla...söylemek isetediklerime 10 numara tercüman oldun :buyuksun
ama mıchelin türkiye yol şartlarına uygun değil dedin yedin bitirdin beni abi :halay
neyse o zaman biraz daha araştırıp seninde dediğin gibi fiyat performans orantısına göre bakmaya devam edeyim...

:):)

michelin yumşaktır, sessizdir, konforludur ama asfalt lastiği olarak bilinir, kaldırıma taşa vurma sürtme gibi durumlarda yanaktan fındıklama yapma ihtimali yüksek. maşallah bizim yolların çukuru tümseği kasisi eksik değil

good year efficientgrip performans 205/55/16 lastik alındı :D
araştırmalarıma ve f/p bakarak en iyisi bu diye düşündüm 190 tl

5 cm lik yayda aldim onunla birlikte kullanicaktim ama siz 215 yada 225 mi diyosunuz ? Hangisinde daha rahatvolurum biraz bilgi verirmisiniz ?

225 45 17 ile 215 50 17 arasında kaldıysanız ikisinide tercih etmenizde teknik olarak bir sorun yok sürtme vs. yapmaz. ama 225 45 17 biraz daha iyi yol tutar ve fren daha iyi olurken biraz daha sert olur ve yakıt şehir içinde 100 kmde 0.2 litre civarında küçük bir artış yapar.

Tercih sizin.. Ben olsam 225 45 17 düşünürüm.

good year efficientgrip performans 205/55/16 lastik alındı :D
araştırmalarıma ve f/p bakarak en iyisi bu diye düşündüm 190 tl

Son zamanların bu ebattaki en iyi yaz lastiğini almışsınız. Daha önce de bahsetmiştim bende aynı lastiği kullanıyorum. Tek sorunu soğuk havalarda (10 derece altında) ve lastik ısınana kadar tutuş zayıf olduğu için abs nin çabuk devreye girip kaymanın olması.. Ama ısındığında resmen yapışıyor yere :) Hele uzun yolda ki kavraması çok çok güzel..

Geri