Lastik tavsiye

cnr_1983

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar,
1 ay içinde önlere 2 adet lastik alacağım..önlerde şu anda dunlop sport var,ben aldığımda takılı idi.çok sert lastik,tabi biraz eskidiği içinde sertleşmiş ama ben memnun değilim..
fiyat araştırmama göre bir internet sitesinden alcam
1- dunlop direzza dz 101 150 tl.ama kullanıpta tavsiye eden pek bulamadım test etiketide mevcut değil.ama çok güzel sırt deseni var :D
2- nokian v 175 tl.kullanıcı yorumları olumlu fakat test etiketi olumsuz.
3- pırelli p1 verde 190 tl.kullanıcı yorumları olumlu test etiketide iyi
lastikler 205/55/16
ben çok hızlı kullanmıyorum,benim için biraz yumuşak olsun yeterli...
şimdi mıchelın önerecek arkadaşlar olacaktır oda 230 tl,şu ara biraz sıkışığım 200 tl yi geçmeyi pek düşünmüyorum :D
bu lastiklerden kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :)

Abi Benim Araçin Üstünde Şu An 205.55.16 Var Bende Yakin Zamanda 205.45.17 ye Geçicem Kumho LAstik Araştirmasina Girdim , Fiyatlari Uygun ve Herkezinde Olumlu Sonuç Aldiği Bir Lastik Sende Bir Araştir İstersen Tavsiye Ederim.. :eyv :eyv

evet kumhoda var 130 tl 205/55/16 ama çok bilmediğim bir marka olduğu için pek yanaşmadım ama kullanıpta olumlu bir şey yazan olursa işime gelir (130 tl cik :D )

bide şöyle bir durum var 205 lastiği 225 e çıkarsak sıkıntı olurmu acaba bilgin varmı..

Performanslı kullanım istemiyorum demişsiniz Michelin energy saver öneririm ben. (200 lirayı geçmeyim demişsiniz o zaman vatan caddesindeki micheline gidin 2 ay önce 195 tl idi.. :) )
Performanslı kullanım isteyen, orjinal ebatı değiştirmek istemeyen ve kış lastiklerim var diyenler için ise Good Year Efficient Grip Performance lastiklerini öneririm.. 190 TL den aldım ben 5 ay önce.. Yine Vatan caddesindeki good year bayii den ve 2013 Mayıs üretimi lastiklerdi... Fiyatları uygun o bölgenin.. Yalnız Good year ın bu lastiklerinin dezavantajı sert olduğu için soğuk havalarda ısınana kadar özellikle yol tutuşu ve freni çok iyi değil.. fakat uzun yol yapanlar için veya yazın harika bir lastik..

Abi Benim Araçin Üstünde Şu An 205.55.16 Var Bende Yakin Zamanda 205.45.17 ye Geçicem Kumho LAstik Araştirmasina Girdim , Fiyatlari Uygun ve Herkezinde Olumlu Sonuç Aldiği Bir Lastik Sende Bir Araştir İstersen Tavsiye Ederim.. :eyv :eyv

Merhaba,
birincisi 205 55 16 yerine 205 45 17 takmanızı önermem çok küçük kalır ve çamurluk tekerlek arası mesafe ciddi büyür.. Bunun yol tutuş fren ve konforda dezavantajını görürsünüz. olması gereken ebat eğer 17 jant takacaksanız 225 45 17 dir.. yada 215 50 17..

evet kumhoda var 130 tl 205/55/16 ama çok bilmediğim bir marka olduğu için pek yanaşmadım ama kullanıpta olumlu bir şey yazan olursa işime gelir (130 tl cik :D )

bide şöyle bir durum var 205 lastiği 225 e çıkarsak sıkıntı olurmu acaba bilgin varmı..

225 50 16 takmanız gerekir ki bu lastik piyasada çok olmadığı için pahalı olur.. yada 17 janta geçip 225 45 17 takmalısınız bunda da jant maliyeti çıkar.. Durum uygun değilse jant almayın ve lastik ebatını değiştirmeyin 2 lastikte 70-80 tl fark verip kalitesiz marka alacağınıza daha güvenli, testleri yapılmış markalardan alın.. Lastik CAN'dır :)

[h=3]PETLAS 205/55 R 16 94W VELOX SPORT PT711 170 TL[/h]Hem uygun fiyat hemde güzel bir lastik. Tavsiye ederim kardeşim.;)

Performanslı kullanım istemiyorum demişsiniz Michelin energy saver öneririm ben. (200 lirayı geçmeyim demişsiniz o zaman vatan caddesindeki micheline gidin 2 ay önce 195 tl idi.. :) )
Performanslı kullanım isteyen, orjinal ebatı değiştirmek istemeyen ve kış lastiklerim var diyenler için ise Good Year Efficient Grip Performance lastiklerini öneririm.. 190 TL den aldım ben 5 ay önce.. Yine Vatan caddesindeki good year bayii den ve 2013 Mayıs üretimi lastiklerdi... Fiyatları uygun o bölgenin.. Yalnız Good year ın bu lastiklerinin dezavantajı sert olduğu için soğuk havalarda ısınana kadar özellikle yol tutuşu ve freni çok iyi değil.. fakat uzun yol yapanlar için veya yazın harika bir lastik..

öncelikle çok teşekkür ederim ama benim vatan caddesine gitme şansım yok,giresunda yaşıyorum :p
michelin şu anda fiyatı 230 tl civarında ama good year da bakayım oda 190 civarı diye hatırlıyorum...

PETLAS 205/55 R 16 94W VELOX SPORT PT711 170 TL

Hem uygun fiyat hemde güzel bir lastik. Tavsiye ederim kardeşim.;)
hakkı abi teşekkür ederim,ama o lastiklerede bakmıştım spor lastiklerin diş sorunu var benim şu anki lastiklerde dunlop spor,giresun gibi bir yerde yaşadığım için yokuş yollarda çok fazla patiye düşüyorum,hatta yol mucurluysa çıkamıyorum :)
bide marka takıntısımıdır nedir petlasa karşı biraz soğuğum,ha kullanmadığım bir lastik ama psikolojik galiba :halay

Merhaba,
birincisi 205 55 16 yerine 205 45 17 takmanızı önermem çok küçük kalır ve çamurluk tekerlek arası mesafe ciddi büyür.. Bunun yol tutuş fren ve konforda dezavantajını görürsünüz. olması gereken ebat eğer 17 jant takacaksanız 225 45 17 dir.. yada 215 50 17..

225 50 16 takmanız gerekir ki bu lastik piyasada çok olmadığı için pahalı olur.. yada 17 janta geçip 225 45 17 takmalısınız bunda da jant maliyeti çıkar.. Durum uygun değilse jant almayın ve lastik ebatını değiştirmeyin 2 lastikte 70-80 tl fark verip kalitesiz marka alacağınıza daha güvenli, testleri yapılmış markalardan alın.. Lastik CAN'dır :)

o zaman kalsın 225 ben 205 e bakayım :) belki orijinal ölçünün dışına çıkınca ucuz olur diye düşünmüştüm yoksa spor olsun falan diye değil....

Asfalt dışına çıkıyorsanız çok sert lastiklere bakmayın zaten konfor çok kaybolur. Vatana gidemiyorsanız vatan caddesi size gelsin arayıp görüşün isterseniz lastik24 diye bir site vardı yanlış hatırlamıyor isem kargo vs. bakabilirsiniz.

Geri