Lastik arıza göstergesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mdr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O konuda haklısınız..piyasa çakal dolu..Kaç tane arabaya baktım..söylenenle gerçek çok arklı..
İyiki arkadaşı-arkadaşı satmaya karar vermişte aldım..yoksa kızıp 2014 sıfır bir tane bulmuştum..

..ama extralarla 56.000 olan fiyat neredeyse 60 lara geliyrodu.Allah yardım etti yani..:)))))

Lastik basınç öğretme işlemi var bende. Zaten kasim 2014 sonrası tüm marka modellerde lastik basınç sistemi zorunlu oldu. Benimki de aralık 2014 alınmış clio 4 icon 1.5 dci. Her özellik gibi bu özellik de basit usûl. Şöyleki lastik arizasinda hangi lastik arızalı soylemiyor ve psi değerleri yok. Sanirsam abs sistemine entegre yazılımsal bir özellik. Dün tüm lastiklerin değerlerini indirdim bi kaç metre gidince stop ariza lambası lastik basinc gösterge işareti ve uyarı ekraninda lastik patlak yazdı o kadar. Zaten reset atiyorsun artik su anki değerler bilgisayarda baz alinan değer oluyor. Çok basit ama çok kullanışlı. Araç fabrika çıkışında nedense değerler 40-42 psi dı cukrlardan geçerken bütün titresimler araç ta hissediliyordu mümkünse bir lastik basınç kalemi 3-5 tl arası işe yariyor bi de Çakmaklık girisinden beslemeli hava kompresör ü alınırsa ki ben aldım gayet güzel oluyor. B segmenti araç herşey var ama çoğu özellik giriş seviyesi örneğin lastik psi değerleri vermiyor aynalar kumandadan kapanmıyor camlar keza öyle kapı açık göstergesi tek kapı açık hepsi komple yanıyor. Yokuş kalkiş desteği geri kalkislari kapsamiyor. Esp asr on off tuşu yok. Arka silecekler de yağmur sensörü yok. Arka park sensorleri göstergesi yok r-link sistemini istiyor o da opsiyon 2500 tl. Araç güzel dci tork sorunu yok 220 n/m. Konforlu bi sürüş koltuklar yüksek direksiyon elektrik destekli şehir içi kullanım kolaylığı sağlıyor. Aracınız hayırlı olsun. Dizel araç motor optimum ısıya gelmeden devir yukseltmeden surulmeli. Turbolu olması vesilesiyle de araç stop ederken turbonun devir sayısı ve isisinin dusurulmesi için kontak 5-10 sn sonra kapatilmali.

Benim araçda denedim geri viteste yokuş kalkış desteği var.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dostum aracının icon olduguna eminmisin? Lastik basınc, esp, asr off tusu yok evet ama. İcon donanimlarin tamaminda yokus kalkiş aracı geri vitese taktığınızda rampali yerde asagi dogru iseniz aracı mutlaka tutar, arka ön silecekler ikiside sensörlüdür ve hatta geri vitese taktığınızda otomatik olarak arka sileceğiniz bir tur yapar ( görüs açınız temiz olsun diye). Ya sizin arac icon degil ya da 2015'te tamamen donanimlari degistirdiler. Ki yagmur sensorlerine kadar iconda degistirdiklerini zannetmiyorum.

Son düzenleme:
Icon canim yazdıklarım gayet açık. Arka silecek sensörü yok dedim ben otoyolda geri vitese mi atayım çalışsın die. Esp asr on off yok dedim. Geri viteste ileri kaçmaya gelince eğim az oldugundandir ben farkedemedim. Ayrica 2015 deil araç 2014 aralık yukarda yazio. İyi forumlar.

Arka park sensörü var..yanlışlıgınız olmasın..direksiyonun solunda tuşu var..oradan aktif yada pasif yapıyorsunuz yanlışlıgınız var..

Abi Park sensörü var. Silecek sensörü yok yazdım. Bi de o park sensorunun yanında kapalı bi bölüm var o da ilk çıkan iconlardaki start stop aç kapa bölümü. Sanırsam maliyet artmasin die Renault o donanımı sonraki versiyonlara koymadi.

silecek sensörü dügmesi yok.
denemek için şöyle yap.
aracı çalıştır
silecek kolunu en üst seviyenin bir altına al.cama su dök..çalışıyor mu bakar mısın ?
çünkü far sensörü olan bir alarçta yagmur sensörü olması lazım.

Siz beni anlamadiniz arka silecek sensörü yok. Salt vitesi geri aldığında otomatik çalışıyor onun haricinde manuel kumanda ediliyor. Ön silecek sensörü hemen mandallı dikiz aynanın üzerinde. Cama su dokmeye gerek yok sensör e fışkırtmak yeterli.

Geri