Laguna Almakla Hata Mı yaptım Sizce :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alperim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
teşekkür ederim arkadaşlar dediğiniz gibi birkaç parçasını değiştirdim aşırı pahallı değil başka emsallerinden belki %10_15 daha pahallı ama bu konfora ve güvenliğe değer
yalnız bir sorum olacak aracın normal harareti 3.çeyreğin çok az altında kalıyor ve orada kalıyor bu normal yeri midir. birde motor yeni ısınmaya başladığında gösterge bazen aniden düşüp geri olması gereken yere yükseliyor bu bir sorun mudur.

araban süper :eyv, allah kaza bela vermesin kimseye kulak asma laguna bence en az 10 sene daha kasa olarak eskimeyecek bir araba ..( görüntüsünden tasarımından bahsediyorum :) )

bence termostatı değiştir pahalı birşey değldir kafan rahat olsun ..

sen beğenerek aldıysan gerisi makara boşver sen o lafları.her arabanın parçası pahalı ama neye göre...:confused:

En iyi seçimi yapmışsınız ,güle güle kullanın

Allah kaza bela vermesin , laguna alarak aşıyı yemiş oldun renault un tadını bi al bundan sonra seni safrane paklar , parça konusunda çok aşırı pahalı değil sonuçta arabana d sınıfı fiyat karşılaştırması yaarken bir mondeo passat gibi arabaları baz alman lazım tutupta r9 r11 şahin vs gibi arabalarla karşılaştırsan yanılırsın ama parçalar emsal araçlara göre uygun :eyv bende 90 model 25 vardı herkes parçası yok pahalı şu bu dedi 2 sene sıkıntısız bindim parça fiyatlarıda pahalı değildi r25 in orjinal hava filtresi 5-10 lira arası bişeydi şuandaki clionun 28 lira bide 25 parçasına pahalı diyolar nası pahalıysa anlamadım gitti özledim valla eski emektarımı :)

Son düzenleme:
teşekkür ederim arkadaşlar dediğiniz gibi birkaç parçasını değiştirdim aşırı pahallı değil başka emsallerinden belki _15 daha pahallı ama bu konfora ve güvenliğe değer
yalnız bir sorum olacak aracın normal harareti 3.çeyreğin çok az altında kalıyor ve orada kalıyor bu normal yeri midir. birde motor yeni ısınmaya başladığında gösterge bazen aniden düşüp geri olması gereken yere yükseliyor bu bir sorun mudur.

Hararet göstergesi çeyrek ile yarının arasında ise sıkıntı yok ama aniden "0" a iniyorsa arıza. Arkadaşın da dediği gibi termostadı değişin kafa rahat olur

valla taş gibi araba almışsın bence kafaya takaca bişey ben lagunanın hastasıyım, ama nasip olmadı bana, eski kasalar yeni kasaya nazaran daha diri ve kemikli geliyor bana, parça pahalı olabilirde ama bu araba hergünmü parça kıracak kardeşim, o zman al evin önüne brak hiç masraf etmezsin, bu arabaya biniyorsan bakımı aksatmayacaksın, hayırlı olsun allah kaza bela vermesin, ayrıca resimlerinide bekleriz lagunanın.

Öncelikle Laguna 2.0'nız hayırlı olsun iyi seçim bence.Amcamda 98 model 2.0S vardı full eletrikli koltuklarına kadar herşeyi vardı N7Q makine'ydi 240000km'de sattı bence harika bir cihaz çok iyi yapmışsınız almakla kimsenin kötü sözlerini kafaya takmayın ben fazla tecrübeli değilim fakat gördüklerim ve bildiklerim kadarıyla parçası ucuz olan araba her zman çok sık masraf çıkarır bu sıfır araç olsa dahi değişmez.Örnek verecek olursam benim arkadaşım 2008 fiat Punto 1.4Tjet turbolu olan versiyondan sıfır km almıştı o arabayı 65000'de sattı ama başı gerçekten çok ağırdı abartmıyorum araba nerdeyse hergün servisteydi çalıştığım sürücü kursunun karşısındaki servise getiriyordu her gün görüyordum demem oki parçası ucuz olan arabadan hiç bir cacık olmaz heleki uzun vadede kesinlikle götürmez bunun en iyi örneği 98-99 Laguna'ların internet ilanlarındaki kilometreleridir arabalar 300000km'yi devirmiş ama hala taş gibi kullanıyor millet .Kafanızı sakın kimsenin karıştırmasına izin vermeyin.Mesela banada diyorlardı 2001 Megane Coupe 2.0İDE almadan önce o araba çok yakar parçası pahalı bulamazsın falan ama ben kimseyi kafama takmadım ve gittim aldım ve şimdi çok memnunum iyiki almışım 1.4is otomatik honda civic'lerden inanın az yakıyorum hemde motorum modifiyeli olmasına rağmen o yüzdende herkesin lafına aldırış etmek bence pek doğru değil azı olan konuşuyor bilende bilmeyende konuşuyor güle güle kullanın Laguna'nızı hayırlı olsun tekrar... :eyv

Son düzenleme:
Bence de hiç aldırış etme kardeşim, onu diyenler şahine bin daha iyi de derler. Kısıtlı imkanlarla konfor isteyenler için bu araçlar idealdir. Ben de Megane II 'yi alırken onu alma sorunlu araç şu bu bir sürü şey söylediler, onun yerine toyota corolla al dediler. İyi de kardeşim corollada aynı paraya hız sabitleme, sunroof, yağmur/far sensörü var mı yok tabii ki. O yüzden gönlünü hoş tut bakımlarını aksatma yeter :eyv

Allah kaza bela vermesin , laguna alarak aşıyı yemiş oldun renault un tadını bi al bundan sonra seni safrane paklar , parça konusunda çok aşırı pahalı değil sonuçta arabana d sınıfı fiyat karşılaştırması yaarken bir mondeo passat gibi arabaları baz alman lazım tutupta r9 r11 şahin vs gibi arabalarla karşılaştırsan yanılırsın ama parçalar emsal araçlara göre uygun :eyv bende 90 model 25 vardı herkes parçası yok pahalı şu bu dedi 2 sene sıkıntısız bindim parça fiyatlarıda pahalı değildi r25 in orjinal hava filtresi 5-10 lira arası bişeydi şuandaki clionun 28 lira bide 25 parçasına pahalı diyolar nası pahalıysa anlamadım gitti özledim valla eski emektarımı :)

aşıyı daha önce safrane la yemiştim zaten ama temiz safrane kalmamış ki piyasa da :)

yorum yazıp fikirlerini söyleyen herkese teşekkürler bende iyi karar verdiğime inanıyorum bu arabayı sürmek çok keyifli hiç inesi gelmiyor insanın hedef LAGUNA II ama makyajlı olanlardan değil makyajsız kasadan makyajlılar çok çirkin geldi bana :D

Geri