Laguna 3-latitude bi xenon far hakkında

aydin01

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
herkese merhaba. Arkadaşlar bende Laguna 3 execuvite 2011 araç var alalı henüz 2 ay oldu. bunlarda bi xenon far var diye biliyorum. Geçen bi fark ettim sağ uzun far yanmıyor. uzun ve kısa aynı mercek altında. Biraz araştırtım ilk etapta şöyle bilgi edindim; ''bi-xenon farlarda tek ampul olur uzunlara geçince ampulün önünde duran perde selenoid yardımıyla kalkar. bende sandım ki perde kalkmıyor o yüzden görünmüyor uzunlar''. bu günde servise gittim baktılar abi ampul değişecek dediler, ne kadar dedim 336 tl dediler ellerinde de yokmuş sipariş vermeden periyodik bakım yaptırdım çıktım. Şimdi anlamadığım konular; hani uzun+kısa bi xenonda aynı ampuldü niye ampul dediler kısalar yanıyor çünkü. Sorun ampulse O zaman bi xenon değil bizim araç. Yada Renault bunu yaparken farklı bi teknolaji mi kullanmış. tecrübesi, bilgisi ve de Laguna-latitude de xenon far ampulü değiştirenle bilgilerinize ihtiyacımız var.

Eger kisa farlariniz yaniyorsa dediginiz gibi ampulun degismesine gerek yok ki? Baska bir servise daha gidip tam ogrenin bence sorunu. Bir tutarsizlik var bu iste.eger ampul degistirecekseniz 6000 celvin taktirin . Serviste taktirmaniza gerek yok

Kısa far yanıyorsa sakın ampul değiştirtmeyin sorununuz ampul kaynaklı değil! , büyük ihtimalle merceğin önündeki kısa uzun hareketi yapan perde motorunda ya da kablosunda problem vardır. Serviste bununla zaten uğraşmaz. Bu şekilde far modifikasyonları ile ilgilenen profesyonel yerler mevcut sorununuzu halledeceklerdir.

Geri