Kış lastiği hususi araçlara zorunludeğildir artık (((:

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PASHA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Avrupa ülkelerinde de durum karışık. Serbest olanı var, şart olanı var, hava şartları gerektirirse zorunlu olanı var, bazı yollarda takması şart olan ülkeler var. İlerki yıllarda zorunlu olur mu mechul. :soru

Avrupada Zorunluymus Peh Kuzey Avrupa İsvec Norvec Finlandiya Haric Mecburiyet Yok Yerde Kar Olmadikca Yerde Kar Varsa Ve Kaza Yaparsan Cezayi O Zaman Yazar Lastik Kis Lastigi Degil Diye Lastik Lobisine Hizmetkarlik Yapmaya Luzum Yok

Lastiklerimiz takılı mutlu huzurluyum .

Geçen kış çok sövmüştüm, bu senede sövmeye devam demek ki...

Bilinçsiz bir toplumuz. İşimize gelince Avrupa da böyle gelmeyince öbür türlü oluyor. Memleketimizde eskisi gibi berbat yollar pek kalmadı. Yapılan yolunda kıymetini bilmek lazım. Zincir hem yolu hem aracımızı bozuyor. Mevsimi gelince kışlık patileri takıp hem konforlu hem de güvenli seyahat etmek güzel birşey değil mi? Neye kime bu inat :) Zaten senede 3 ay takılı kalıyor. 4 sene hatta 5 sene lastik derdimiz kalmıyor aracımızı değiştirmedikçe. Bence bırakın her şeyi canını sevenin takması lazım imkanı varsa eğer.

4x4=16 lastik almaktan yırttım...:)
arabaların çok kullanılan ıkısıne al bence Usta... sonuçta hem araç hem şöfor güvencede olur... :cool:

bazıları neye kış lastiğine direnç gösterir anlamak zor... 4 mevsim takan neyse de, adam yazlık-spor lastıkle kışın da gezıyor ya çook değişik bişi yani... :berbat

Kendimi Kamyoncu Mehmet Abi Yahut
Tirci Abdullah Amca Yerine Koyuyorum
Ve Karsi Cikiyorum
Sebebi De Tamamen Ekonomik
Adamlar Mazot Yerine 10 Numara Yag Koyuyor
İse Gittigi Yerden Donus İsi Bulucam Diye Ugrasiyor
Birileri İse Agzimdan Cikti Bir Kere Diyor
Kurmaylari İse Emir Telakki Ediyor
Sonuc 10 Tane Kamyona Yada Tira Lastik Neyle Alsin Vatandas ?
Almiyorsa Yapmasin Mantigi Mi ?

onların çoğu kaplama veya çıkma lastık alıyor, masraftan düşüyor... bir kısmı da kabak lastıkle yol alıp, kazalara karışıyor... esas mesele trafikte her aracın güvenli lastık kullanması...:eyv

Hususide 2 saat önceye kadar AB uyum yasası uygulaması olduğunu düşünüyordum, 2 saat önce gooogle amcadan göz attım, AB uyum yasasıyla ilgisi olmadığını ögrendim.
Gerçekte kanun olsada olmasada kar-buz yine olacak, kış kışlığını yapar. Kış lastiğinin faydalarıda ortada, imkanı olanların temin etmesi yerinde olur.
Doğru şekilde kanunu bilmeyi, kendime artı avantaj olarak görüyorum. Forumumda yasanın hususiyi kapsamadığını paylaşmakda iyi oldu.
Kış lastiği alıp kullanan herkese hayırlı olsun, allah cümlemizi kaza beladan korusun arkadaşlar.:eyv

Son düzenleme:
bunu zaten kışın trafiğe çıkanın takması lazım kanunan bakmadan ama fırsatçıların mesajları olacak iş değil. renault yetkili satıcısı bile bana böyle bir mesaj atmıştı. boş vaktim çok olsaydı ben bile uğraşırdım, insanları yanıltarak fırsatçılık bu yapılan....

Geri