Kıbrıs'ın "Hellim"i varsa, bizim de...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

clio_34

Çiğdem Hoca,
Bilgi Girilmemiş
Kıbrıs'ın hellimi tavada kızardığında güzel bir lezzet buna diyecek sözümüz yok ama bizim de Mihaliç peynirimizi unutmamak lazım... Tabii rahmetli anneannemden hep "mağlıç" diye duyup öğrendiğim peynirin adını yıllar sonra bir süpermarkette ambalajın üzerinde "mihaliç" diye okuyup aynı peynir mi acaba düşündüğüm günü de hatırlamadan olmazqw Marketlerden alınan mihaliçler, asla Bandırma'dan gelen "mağlıç"ların tadına yetişemese de, eski tarihli-iri gözeneklilerinden bulursanız kaçırmayın derim. qw

8088d1351726563-kibrisin-hellim-i-varsa-bizim-de-dsc_0349.jpg

​Cıx:hıhHellimin yerini hiçbirşey tutmaz kanaatindeyim,yada hala o eski Kıbrıs günlerinin qw etkisindeyimdir bilinmez:aytuğAma forever ''HELLİM''roadfox

hellim_peyniri.jpg

hellim-peynirli-salata1.jpg

yemek+300.webp

Konuyla alakası yok ama buda bonusu olsun ohhh
hehehehehehe

sigara_boregi.JPG

gece gece durun ya napıyosunuz :slc

:aytuğ:aytuğ:aytuğhiççç aslında zamanı durduruyoruz:aytuğbak bu sefer benim suçum yok o başlattı:aytuğ

Valla bir yutkunma bir iç çekmesiyle bende sanırım bişiler yiycem:soru

Erdek anıları, Kıprıs anıları, kesin anıların izi büyüktür peynire toz kondurmamakta ama Kıprıs'tan gelen hellimler hediye olduğundan mı, buradakiler mi beceremiyor bilemiyorum :D tuz oranı da iyi olduğundan başarılılar diyecek lafım yok. oradaki keçi sütünden oluyormuş galiba bir de. mihaliç çok tuzlu, düşük tansiyon kontenjanından sömürüyorum bulunca tuzun diğer zararlarını aklıma getirmeden ne yapayım en azından şekere dokunmuyor:D

kendi adıma buzluktaki kalamarları çıkarmaya gidiyorum :aytuğ

:aytuğ:aytuğ:aytuğhiççç aslında zamanı durduruyoruz:aytuğbak bu sefer benim suçum yok o başlattı:aytuğ

ne başlatmışım yahu, hani tatmamış olanlar vardır dedik, hatırlatalım dedik :hıh
acıktım beya... dolaba bakem bi... ıslık

afiyet olsun, yengenin misafirlere hazırladığı bir şeyler varsa bulaşma da ama sonra bize söylenmekıhkıh

Valla bir yutkunma bir iç çekmesiyle bende sanırım bişiler yiycem:soru

izmir tulumu, az örgü ve biraz tel peyniri kalmış gönderebilirim kalamarla gitmez şimdi:D yoksa peynirleri affetmem de:D

börek çörek varmış... meyva suyuda kalmış az... yer uyurum artık... mır mır... ıslık

Ben forumdan çıkıyorum arkadaş protesto ediyorum krakere kaldık gecenin 02:30 unda bu bünye napsınn

Geri