Kalkışta titreme Clio 4 1.2 Benzin Manual

Muratgokhan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Mar 2017
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Arkadaşlar aracım soğukken 1. viteste kalkarken titreme oluyor nedeni ne olabilir? Sıcakken pek olmuyor diyebilirim. Aracım 2016 model 1.2 clio4 düz vites. 16.000KM de. Teşekkürler.
 
*hocam merhaba. Öncelikle aynı sorun bende de var. Aracında performans yönünden bir sıkıntı hissediyormusun. Benzinle sabah ilk kakltığında araçta silkeleme gitmezlik falan varmı Ayrıca balatandan araç dururken ses falan geliyormu. Birçok sebebi var durumu anlamak adına soruyorum.
 
Merhaba,

Sabahları 1. viteste kalkarken silkeleme yaparak kalkıyor ama performans yönünden bir sıkıntı yaşamıyorum, fren balatalarından şimdilik bir ses gelmiyor. Titremenin nedeni baskı balata yada volan olabilir mi ama 16bin km araç için erken değil mi? Yada motor kulağı yada şanzuman takozlarındanda olabilir, bir arkadaş forumda debriyaj üst merkezi değiştirdim düzeldi demiş. Tespit edemedim.
 
hocam bazen depriyaj seti volanla dişlisi ile uyum sağlamadığından olabilir. Motor kulağı veya takozu olsa sıcakken ve çukurlara girdiğinde de aracın motorunu önlü- arkalı ve ileri-gerili silkeler. Senin araçta performans sıkıntısı yoksa takoz ve kulaklardan ziyade depriyaj setinden gibi duruyor. Evet erken ama maalesef son renaultlarda depriyaj sıkıntısı maalasef var. Benim arabam da 18000 km de ve hem silkeleme hem de performans yönünden muzdaribim ben. Bende daha çözemedim sıkıntıyı. Bir buçuk gün serviste kaldı motor silindilerinden vd. aksağamlara kadar baktılar sen büyütüyosun diyip beni gönderdiler. Motordan iyi anlayabilecek bir ustaya depriyaj üst merkezini ve volant sensörünü gösterin bir arıza yok derlerse fazla masraf etmeden binin derim.
 
Enjektörler tıkanmıştır wührt'ün enjektör temizleyicisini almalısın.
 
Geri
Üst