İyi Şöför Nasıl Olmalı

Benim tanıdığım ben çok kral şöförüm diyen adam şimdi karşıyaka da allah rahmet eylesin seyir esnasında cama taş sıçrayıp cam patlıyor ve bizimki direksiyon hakimiyetini kaybederek takla atıyor sonrası malum

Bence en iyi şoför, ben iyi şoförüm diyerek coşup başkalarının canına ve malına kastetmeyendir.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Trafik canavarı olmasın yeter.

benim şu ana kadar çok ufak tefek kazalarım oldu, sürtme , dokunma vs.. gibi...Allah'a şükürler olsun.
Tabi tedbirini her zaman alırım.
bana göre iyi şöfor tanımlarını özetlersem:
1.başkasının 60tl ye gittiği yolu 40tl ye gidebilen.
2.başkasının 100bin de değiştiridiği balatayı 200binde değiştirebilen, arabasının amorsitorlarını ve
akslarını 10-20 sene orjinal koruyabilen...örnekler çoğaltılabilir
3.yolda telefon ve sigara vs..kullanmayan
4.(Allah göstermesin kimseye)Ölümlü yaralı kaza yaparsa şayet arkasına baktığında zerre kadar hatam yoktu diyebilen.
(emniyet kemeri,hız,arabanın lastik durumu vs..düşünülebilir)

en önemlisi ise: arabaya her oturduğunda ilk uzun yola çıktığında ki gibi heyecanını, dikkatini koruyabilendir.

İyi bir şoför;

ARABAYI USTA ŞOFÖR GİBİ SÜREN, KARŞIDAN GELEN ACEMİYMİŞ GİBİ KULLANANDIR...:deli
Abim Çok haklısın babamda bana aynısını söyler her fırsat bulduğunda karşıdan geleni (sözüm meclisten dışarı) aptal düşüneceksin ve hiç bir hareket için yapmaz demiceksin yaparsa ne yapacağını bileceksin. :deli

Şoför Şoförden korktuğu gerçek bir deyimdir

Kaliteli bir sürücü olmak için;

*Trafikte sinirli olmuyacaksın

*Hız kurallarına riayet edip ne kendi malını canını nede bir başkasını tehlikeye düşürmiyeceksin

*Gerektiğinde hızlanıp durmasını bileceksin

*Direksiyonu artis gibi tutmayıp gerektiği gibi dokuz çeyrek yönünde tutacaksın

*Yaya geçitlerine dikkat edip onlara öncelik sağlıyacaksın

*Yağışlı havalarda viyadük ve köprü çıkışlarını dikkat edeceksin

*Seyir halinde iken aynalarını kullanmalı şerit değişimi veyatta dönüşlerde sinyal kullanacaksın

*Emniyet kemeri takacaksın

*Cep telefonu ile konuşmuyacaksın

*Düşük hızlarda ya da Yüksek hızlarda doğru şeritten gideceksin

*Kural ihlali yapmayacaksın

*Geçiş önceliği taşıyan araçlara zamanında yol veren

vs vs vs Sürücü Benim Gözümde Kaliteli Bir Sürücüdür.. Akıbetinde;

Sadece trafikte değil aynı zamanda aracının rutin bakımlarını aksatmayan vergisini veren muayanesini yaptıran'da kaliteli bir sürücüdür aracında kanunen taşıması gerekli ekipnlarıda unutmayalım

*Zincir

*Takoz

*İlk yardım çantası vs vs

Anlattığım madde ve terimlere uyan bütün herkes kaliteli ve aynı zamanda iyi bir Sürücüdür..

Teşekkürler..

Son düzenleme:
Bazen Yaramazlık Yapsakta = Mallık Diyorum Ben O İşe Gereksiz Aksiyonlar Falan Onun Dışında Direksiyondayken Trafikte Kim Olursa Olsun Sağımdaki Solumdaki Önümdeki Arkamdaki Benim İçin Acemidir Sürekli Kafamda Ani Bir Durumda Kurtarma Planları Döner Duru Aksiyona Girdiğimde Makas Ani Süratlenme Oan Hiç Bir Şey Düşünmüyorum Sadece Tek Korkum Birinin Aniden Önüme Zıplaması Oanda Artık Allah Büyüktür Diyorum Ya Dururm Ya Vururum Diyorum Ama Herşeyide Tadında Bırakmayı Bilmeli İnsan

Birde Şu Var Kendisine Saygısı Olmayan İnsanın Karşısındakine Saygı Duymasını Beklemeyiniz

iyi bir şöfor:
1.bagajında en az bir haydar bulundurmalı.(çok maganda var, gerçi adamlar bıçak veya pompalıyla saldırırsa haydar havyar olur:)) yani döner bıçağı, kılıç, testere veya pompalı bunlarda olabilir.
2.ara gaz vererek motora yakıt gitmesini sağlamalı. bu sayede aynen insan gibi nefesi açılacaktır.
3.yola değil etraftakilere bakmalıdır, söyle bir recep ivedik bakışıyla düşman gibi görünenlere bir kesik ile tırsıtmaya çalışmalıdır.
4.her an her şey olabilir düşüncesiyle arabanın içinde sandalye,masa,semaver,aletler vs..her zaman yanında 50-60 kilo yük taşımalıdır
5.kalkışları seri olmalı ve kırmızı ışıktan sonra en hızlı kalkan olmalıdır.
6.zor olan yerlerde sollama yaparak etrafa iyi bir söfor olduğunu kanıtlamalı ve adrenalinini arttırmalıdır
7.kırmızı ışık yanar iken burnuyla oynamalı,kaşınmalı,gerilmeli,esnemeli ama yeşil ışık yandığında önündeki gitse bile korna çalarak ondan daha dikkatli, hadim ula acemisin ula yeşil yandı sen aval aval bekliyon mesajları vermelidir.
8.yayaları gördüğünde üstüne üstüne giderek,ara gaz yaparak yayalara yolların sahibiyim imajı vermelidir.
9.şehir içinde son ses müzikle gezerek dikkat çekmeli ve dosta düşmana göz dağı vermelidir
10.hızlı süren iyi şöfordür mantığıyla hareket etmeli tüm hız sınırlarını aşmalıdır.
11.huzurlu ve keyifli bir şekilde yolculuk yapan bir ailenin arkasına dayanarak sellektor, korna işaretleriyle hadim çok yavaşsın ihtiyar, hey acemi misin, hey dostum acelem var ya mesajları vererek karşı aracın şöforunu germeli, keyfini
bozmaya çalışmalıdır.
12.araba sürerken telefon, gazete okumalı bişeyler yazmalı aynı anda 2-3 iş yaparım, ben usta bir şöforum imajı yaratmalıdır
13.önündekini sıkıştırdıktan sonra veya önündekini yüksek hızlarla geçtikten sonra yavaşlamalı, bir yandan acelem var, işe geç kaldım,hastam var mesajları verirken bir yandan da kararsızım, kontrolsüz gücüm mesajları vererek geçtikleri arabaları
paranoyaya sokmalıdır
14.yolda çok agresif olmalı, yan bakışlar, kornalar,patinajlar, fren kaydırmaları ile yolların hakimi olduğunu kanıtlamalı ,düşman çatlatmalı ve bazılarını da tırsıtmalıdır.

(bunların tersini yaparsanız iyi söforsunuz demektir :D )

iyi şöför benim gibi 100 km/h geçmeyen ama Bayanın biri 1.16i ile artislik yapınca 180 km/h ile bmwnin tampona yapışmaktır :)

öyle arada sırada bende tahriklere kapılıyorum:) geçen transitle kapıştım eee geçtim amma olan yakıta oldu:)

Geri