Hız Sabitleyici İhtiyacımı Jikle İle Gidersem?

guitar junior

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Uzun zamandır hız sabitleyicili araçlar ilgimi çekerdi, kendi aracımda bunu yaptırmanın yollarını aradım. Bulamadım.
Aracım Renault 19 1.6 RT 96' Klima Karbüratör. Jikle yardımıyla düz yolda sabit bir hız elde ediyorum fakat bu forumda bunun zararlarını konuşmak istiyorum. Araca uzun vadede ne gibi zararlar verir? Yakıt tüketimi nasıl olur? v.s.

jiklenin mantığı aracı zengin karışımla çalıştırmaktır. jikleyi çektiğinde karbüratörün hava kelebeği kapanır/kısılır ve motor çok az hava alır, aynı esnada da yakıt akışı hızlanır. dolayısıyla jikleyi çektiğinde aracın fazla yakıt tüketmeye başlayacaktır.

zamanında aynı araçtan bende kullandım. yaz kış jiklesiz çalışmıyordu :) oda ayrı bir dertti...

bu arada, kendini de zahmet olmazsa artık bir tanıtsan diyorum.. memnun oluruz ;)

konu aydınlanmış, artık bi tanıtım yapar heralde... :cool:

konu aydınlanmış, artık bi tanıtım yapar heralde... :cool:

:) bir yıldır forumdayım üstad neyi tanıtayım daha? :)

jiklenin mantığı aracı zengin karışımla çalıştırmaktır. jikleyi çektiğinde karbüratörün hava kelebeği kapanır/kısılır ve motor çok az hava alır, aynı esnada da yakıt akışı hızlanır. dolayısıyla jikleyi çektiğinde aracın fazla yakıt tüketmeye başlayacaktır.

zamanında aynı araçtan bende kullandım. yaz kış jiklesiz çalışmıyordu :) oda ayrı bir dertti...

bu arada, kendini de zahmet olmazsa artık bir tanıtsan diyorum.. memnun oluruz ;)
son cümle güldürdü :D :D

onun yerine gaz halatını kademeli olarak sabitleyebileceginiz bir aparat düşünseniz daha iyi olur sanki.

onun yerine gaz halatını kademeli olarak sabitleyebileceginiz bir aparat düşünseniz daha iyi olur sanki.

İyi fikir.

Geri