hb ile sedan arasında iç hacimde fark varmı ?

muratakdag

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Hb megan ile sedan arasında bagaj boyutları dışında bi fark varmı . yani hb olanın içi diz mesafesi filan dar mi sedana gore ?

Merhaba sefan kasanın iç hacmi daha geniş diye biliyorum. İyi forumlar dilerim

Arka diz mesafesi sedanlarda daha fazla diye biliyorum bende.

hb de arka diz mesafesi sedana göre daha az diye biliyorum başka bir farkı varmı bilmiyorum

Peki ağırlık olarak kaç kilo fark var sedan ile hb arasinda....

teknik özelliklerden öğrene bilirsiniz ben şimdi baktım hb ve sedan arası 30 kg fark var mış

teknik özelliklerden öğrene bilirsiniz ben şimdi baktım hb ve sedan arası 30 kg fark var mış
Bende öyle gördüm ama baya bi enteresan geldi o yüzden bilen kişilere bi sorayim dedim. Neden bu kadar az fark var hatta yok nerdeyse. Hb'in kilo avantajı vs hic yok . tek avantajı yol tutuşu mu ? Yoksa %100 avrupa olmasının malzeme veya işçilik kalitesinde farkı var mi ki ?

Bende öyle gördüm ama baya bi enteresan geldi o yüzden bilen kişilere bi sorayim dedim. Neden bu kadar az fark var hatta yok nerdeyse. Hb'in kilo avantajı vs hic yok . tek avantajı yol tutuşu mu ? Yoksa %100 avrupa olmasının malzeme veya işçilik kalitesinde farkı var mi ki ?

bence fark normal çünkü bagajda birşey yok sadece bir kutu gibi düşünün oyuzden ağırlık normal geldi bana. tek avantajı yoltutuşu değil bence daha küçük olduğu için kapladığı yer az olduğundan park yeri sıkıntısı birazda olsa düşüyor. daha sportif duruyor. vb avantajları vardır benim kendimce fikrim olarak ta aynı motorlu sedan ve hb arasında hızda falan fark olabilir bence

İç hacimlerini bilemem, ancak; hatchback, sedandan daha kısa gözüküyor ama geçen gün benim 2004 sedan 1.6 authentic ile arkadaşın 2004 hatchback 1.6' sını yan yana park etmiştik. İkisinin de uzunluğu aynı çıktı. İkimiz de çok şaşırdık.

Aynı çıkmaları mümkün değil:) 500lt yakın bagaj ve arka koltuklarda mimimum 10-15cm daha uzun hb modelinden sedan..

Boyutları şu şekilde..

sedan : 4498/1777/1460 mm
hb: 4209/1777/1445 mm

Burada görüldüğü üzere sedan yaklaşık olarak 30CM kadar daha uzun:)

Geri