Şimdi detailing ile ilgili post ve güncel görselimizi paylaşacağım.
Normalde ben araçlarıma her yıkama sonrasında Polytop sealer maximus hızlı cila uygulaması yapıyorum. Bu ürünün avantajı nedir hemen anlatayım.
Bu ürün 1 lt konsantre bir ürün ancak asıl olay sulandırma oranında. 1/100 sulandırabildiğiniz bu ürün. Çook uzun bir süre kullanım ömrü sunuyor. Yani ben size şunu diyebilirim her yıkamada sık sil şeklinde uyguluyorum ve bu ürünü 2020 yada 21 de almıştım. Birden fazla araba sahibiyim. Hesabını siz yapın

Diğer avantaj ise şu. Yıkamada oluşan yıkama hatalarını kolayca halletmenizi sağlıyor. Su lekesi vs kalıntıları temizlemenize olanak sağlıyor bu mükemmel bi olay. Ve tabiki polisajı ve boya koruması yani waxı düzenli yapılan araçlarda gerçekten parlak bi sonuç alabiliyorsunuz.
Akabinde bu işte en önemli konu doğru uygulama olsada sonrasında korumaktır. Seramik bile kaplama olsa dahi aracınız çizilir. Kılcal çizikler sanılan aksine bezle dahi oluşur. Yani her yıkama ve kurulamada aracı çiziyorsunuz. Bu zamanla hare şeklinde beliriyor. Bu yüzden doğru ürün doğru teknik önemli.
Bu yüzden kurulama havlusu çok büyük bir işlevsellik sunuyor. 2 3 sene önce aldığım valet pro yeşil havludan çok memnunum. Ancak yenileme zamanı gelmişti. Şimdi valet pro havlumu hızlı cila için kullanıyorum. Halen yumuşacık ve özelliğini koruyor. Ancak su emiş performansı ilk günki gibi değil. Bu tarz ürünleri kaliteli alırsanız 2 3 yıl kafanız rahat oluyor.
O zaman ürünlere geçelim

Kutu içeriği şu şekilde:
Polytop Gloss Protect Hybrid Hızlı Cila (sealer maximus ürününün bir yenisi. Sealer maximus'da satışta)
Soft99 Kıwami Katı Wax (elimizdeki azalmıştı)
Soft99 Deri temizleyici.
Slopes King Double Twist Drying Towel 70x90 Kurulama havlusu
Auto Finesse Duo Edgeless 40x60 çok amaçlı mikrofiber bez
Slopes lazer kesim 40x40 cila silme bezi 2 adet
Auto brite 40x40 microfiber towel siyah ve kırmızı bez toplam 4 adet
Spta el ile uygulama pedi 2 adet
Ürün listesi bu şekilde
Ürünleri de paylaşayım:

Polytop oldukça kaliteli ve Alman menşei bir ürün. Bu hızlı ciladan da oldukça memnun olacağımı düşünüyorum.
Bir sonraki detailing alışverişim polytop pastalarını seri olarak temin etmek olacak. Polytop Diamant serisi agresif ve orta kesim pasta refleks hare giderici ile set oluyor. Ve diamant serisi gerçekten mükemmel sonuçlar veriyor.

El pedi cila için harika bir çözüm. Kullanım kolay ve uzun ömürlü.

Mavi cila silme bezi bi tık sert diğerlerine göre sanırım oda cila yüzeyde sertleştiği için olabilir yani bir mantığı var.

Kırmızı ve siyah 40x40 mikrofiber bezlerden birer tane koydum arabaya o yüzden sadece kırmızı duruyordu evde

ama ürün efsane keşke ikişer tane daha alsaydım.

Havlu bir tık sert geldi. Ama ıslanınca göreceğiz bakalım.

Auto Finesse Duo Edgeless bu bez efsane çıktı. O kadar yumuşakki. Bornozunuz bile bu kadar yumuşak değill

kullanmaya kıyamayıp ambalajında bir süre bekletirim gibi

Soft99 Deri temizleyici fena değil. Fiyat performans ürünü gibi denebilir.

Kıwamiyi anlatmama gerek yok. Mükemmel bir cila. Hızlı cila ile desteklediğinizde ömrü 4 aya kadar sürüyor. Ve seramik etkisi veriyor. Mükemmel su iticilik.
Evett şimdilik bu kadar. Yine bişeyler yaptıkça burada paylaşıyor olacağım.
Anlık olarak görmek için instagramda TurksSpecialCars yazarak sayfama ulaşabilirsiniz
Keyifli forumlar diliyorum. Takip edenlere teşekkür ediyorum..