Ben bugüne kadar 11-12 araç sahibi oldum, önceleri hep BP'den alıyordum ve farklı istasyonlardan bile alsam genelde yakıt kalitesi fark etmiyordu,
Daha sonraları PETROL OFISI ni denedim ve ilginç bir şekilde aracın yüzde 10 kadar yakıtı az harcadığını fark ettim, aracın performansında yada sürat'inde ise fark edilir herhangi bir değişiklik olmadı,
Bunu fark edince, belli firmalardan belirli süreler ile yakıt alıp test etmeye başladım aldığım tüm yakıtları ve aracın km'sini not ettim, yaklaşık 6 aylık incelemelerim sonunda;
1.Petrol Ofisi : Yakıtı en uzun mesafeye götüren, aracın performansında gözle görülür bir değişiliğe neden olmayan
2.Turk Petrol : Petrol ofisinden sonra aldığım yakıt ile en uzun mesafe yapabildiğim ve araç performansında gözle görülür performans farkı olmayan (PO ya göre menzil biraz daha kısa)
3.BP : Menzil Turk Petrol ile hemen hemen aynı, performansta değişim yok,
4.Opet : Menzil BP'den civarında kısa, araç performans sanki hafif daha atak (kaliteli ama daha ince viskoziteli yakıt? = satıcı için yüksek kar marjı??, yakıta inceltici karışım mı yapılmış???)
5.Total : Menzil en kısa (belki yüzde 10 - Yüzde 20 ye varan, yakıta inceltici kalitesiz karışım yapılmış olabilirmi?), performans ta negatif değişim
şeklinde not çıkarmıştım, araç 1.5dci clio symbol, denemeler 2004-2005 yıllarında yapılmıştı.
O zamandan ber araçlarımda hep sadece ve sadece Petrol Ofisi yakıtı kullanıyorum.
Şimdiki Anket sonuçlarında SHELL 1.çıkması açıkcası şaşırttı beni, gerçi testlerde shell den alıp deneme yapmamıştım (yaşadığım yerde shell istasyonu yok gibiydi)
Yakıt konusu bence çok önemli, inanın firmaların yakıtları sizi yüzde 10 ile yüzde 20 ye kadar zarara sokabiliyor, aracınızın ömrünü kısaltabiliyor,
özellikle çok promosyon yapan firmaların yakıtlarına yabancı madde karıştırarak promosyon bedelini yine müşterinin cebinden çıkardıklarını düşünmüşümdür hep.
Nede olsa bedava peynir sadece fare kapanında olur...