1.5 dci 90 icon 2014 eksileri: Kumandanin aynalara ve camlara yabancı olması, otokararan dikiz aynasının olmaması, rnav sisteminin video oynatmamasi, aynalarin görüş açısinin dar olması, ilk 10 ltreye kadar analog yakıt göstergesinin hiç oynamamasi, lastik basınç gostergesinin teker teker bilgiler vermeyip üstün körü uyarmasi, termometre gostergesinin rnava entegre edilmeyip yol bilgisayarina gomulmesi, araç calismazken kontak kartını yuvaya koyarak camların kaldirilabilmesi pek şık olmamış. İlk bakışta anlasilmayan bana göre eksiklikleri yazdım. Kronik sorunlar zaten tartışılıyor ve sorun olan da var olmayan da bu sebeple deginmiyorum biraz şans işi. Artıları konfor, yakit, performans, yol tutuşu, aerodinamik yapısı yüksek hızlarda direksiyonun sende olduğu hissi ve de gitmiyormus hissi güzel. Aktif guvenlik sistemi güzel ama pasif idare eder. Karma yakıt 30 km ort hız ile 4.1 lt/100 km; 95 km ort hız ile 3.2 lt/100 km. ; Çetrefilli bir şehir içi 4.8 lt/100 km olur. Bu değerlere 2000 km sonrasında ulaşıldı öncesi daha çok yakiyordu. Rodaj döneminden sonra aracın son limitini görmek de yakıt tüketimine katkı sağladı benim gibi tecrübesi olan başka bi arkadas daha vardı. Alacklara diyeceklerim bu kadar. Fanatikligin sonu yok neyse yazdım.