Fren sistemi arızası uyarısı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yetkili serviste upc elektronik üniteyı değiştirdiler ve 1270 tl ye mal oldu.vıtes kutusunu kontrol ettır hatası çok yönlü kontaktor arızalamıs ve 550 tl dedıler yaptırmadım.arabanın kartı okunamıyor uyarısı verdi servisten sonra kartı tamir ettik vıtes kutusu arızası çok garip ama gitti.

Bende de 2011 scenic var ayni hatayi bende de verdi. Kaputu acip hidrolik kutusunu kontrol ettigimde egik durdugunu gordum. Hidrolik kutusunu tasiyan platform yerinden cikmisti onu duzelttim. Ve egik durmaktan dolayi hidrolik biraz eksilmisti. Hidrolik ekledim ve hata ortadan kalkti. Sen de bir kontrol et derim. Belki de ondan dolayi hata veriyordur.

Servise gore 2 sebebi var.
1.fren hidroligi eksilmesi
2.fren balatalarinin bitmeye yakin olmasi

Bendede ilk calistiginda fren arizasi verdi 1 2 kere servise goturdum balatalar degisti simdi ariza yok cok sukur.

Arkadaşlar Renault Mais servisi 2500 TL gibi bir rakam verince ben de o dönem yaptırmadım. İşin ilginç yanı benim aracım bu arızayı sadece kışın veriyor. Yani Aralık Ocak ve Şubat aylarında. Bunun haricinde arıza vermiyor. Örneğin 2015-2016 kışında sadece 1 defa arıza verdi. Ben de öoyle olunca dert etmedim. Bu kış da 3 defa arıza verdi. Yine bir beyincide bilgisayara bağladılar ve Abs Beyni ve sol arka tekerlek sensör arızası gösterdi. Şu anda aracım Renault Serviste ve orada detaylı inceleme yapıyorlar.

Arkadaşlar Renault Mais servisi 2500 TL gibi bir rakam verince ben de o dönem yaptırmadım. İşin ilginç yanı benim aracım bu arızayı sadece kışın veriyor. Yani Aralık Ocak ve Şubat aylarında. Bunun haricinde arıza vermiyor. Örneğin 2015-2016 kışında sadece 1 defa arıza verdi. Ben de öoyle olunca dert etmedim. Bu kış da 3 defa arıza verdi. Yine bir beyincide bilgisayara bağladılar ve Abs Beyni ve sol arka tekerlek sensör arızası gösterdi. Şu anda aracım Renault Serviste ve orada detaylı inceleme yapıyorlar.

benim clio 4 aracımda da buna benzer bir sorun oldu. arka tekerin oradaki abs kablosu aşınmış temassızlık olmuş o yüzden yapıyormuş. servis bulamamıştı sanayide 20 tl ye yaptırdım :)

Arkadaşlar Renault Kavacık Servisi ( Mais'in kendi işlettiği) Abs beyin arızası olduğuna kanaat getirdi ve Şubat ayı başında abs beynini değiştirdi. Fatura 2500 Tl tuttu. Sağolsun Renault müşteri mennuniyeti kapsamında 1175 TL. ye indirdi. Sorun çözülmüş oldu. Ondan sonra arıza yapmadı. Ben de Mart ayında arabayı sattım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri